torstai 27. maaliskuuta 2014

Pihan kunnostus osa 1/10 000 =D

Minä saavun töistä pirtille ja piha mullin mallin =D Yksi osa pihasta oli todella märkä aina ja siihen olin tietenkin ajatellut parkkipaikkaa. Noh, nyt sitten on kunnon ojat ristiin rastiin ja salaojaputkea olis tarkoitus  sinne tuupata ja sitten kaivannot umpeen. Salaojan pitäs kuulemma sitten pitää se osaa pihaa kuivana ja mä pääsen tekemään siihen sen parkkipaikan, että ei autot oo pitkin poikin tonttia ku niitä vieraita saapuu.

Mä en ole niin kivihullu kuin äitini, mutta pahasti muakin ne kiehtoo ja se ihana setä, joka tuli tontille kaivurin kanssa kaivamaan ojat, oli nostellut löytyneet kivet  pariin läjään, että mä saan rakennella kivikasan, mihin sitten istutan kukkasia.

Täällä maalla on ihanaa, kun ihmiset auttavat toisiaan ja nyt avun ansiosta on pihan kunnostus alkanut!










Kuvista näkyy, että tontilla on vielä pikkaisen tuota ylimääräistä roinaa, jotka olis tarkotus jossain vaiheessa kuskata veke esim. nuo 4-5 hellaa ja saman verran jääkaappeja =)

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Niin ne seinät muuttu

Viimeksi oli harmaat seinät ja nyt on ruskeat. Ekovillan päälle on laitettu ekopaperi ja nyt alkaa jo hahmottamaan miltä tupa tulee näyttämään. Koko seinän kruunaa gyprokki, joka on vihonviimeistä tavaraa minusta. 15 levyä kannettiin sisään ja haastetta riitti. Levyjen pituus on 3m ja ne paino ihan liikaa. Kulkureititkin kun on vielä lankkusiltoja =D Mutta nyt on tuvan lattialla läjä näitä levyjä ja kuulemma ne ei välttämättä riitä edes tupaan, joten tiedossa on vielä monta ärräpäätä kun niitä kannan sisälle taloon.

 Yllättävää kuinka paljon tuollanen paksu paperi tuo huoneen tuntua ja nyt sitten viimeinenkin ylimääräinen reikä seinässä laitettu umpeen eli kyllä tästä vielä valmista tulee.



Siinä on se gyproc kasa. Kun ne on saatu seinään, näyttää varmaan mahtavalle, mutta sitä ei osannut ajatella siinä kohtaa  kun niitä kantoi peräsuoli pitkänä sisälle taloon =D



Kattokin on saatu valmiiksi maalauksen suhteen. Kun katto oli valmis, niin huomattiin, että muuri on kaikkea muuta kuin valkoinen, joten sekin maalattiin sitten vielä kerran ja nyt näyttää mun silmään hyvälle =)




Monen blogista olen lukenut siemeniin hurahtamisesta ja mä taidan olla niitä pahemmasta päästä olevia. En edes kehtaa laittaa kuvaa, kuinka paljon mulla on kasvamassa alkuja, mutta mä olen kyllä myös hyvä niitä teilaamaan, joten määrä luultavasti pienenee vielä huomattavasti. Mutta kerrotaan hulluudesta pari lukua eli chilin pikkualkuja on n. 50 ja erilaisia tomaatteja samainen määrä =D Kävin myös vähän puutarhalla, piti ostaa vain narsisseja akkunalle, mutta en mä niin vähällä päässyt. Mukaan jäi myös 10 pelargonian alkua, 10 riippapelargonia ja 5 verenpisaran alkua. Mun kukkahulluus on kyllä varmaan pahimmasta päästä, koska mulla ei oo vielä edes pirtti siinä kunnossa, että sen akkunalle alkuja laittaisin, vaan olen vallannut vanhempien ikkunalaudat, mutta onneksi kasvit pääsevät kuitenkin pirtille kasvamaan ja mä pääsen muutamaan kesällä osaan taloa =) Viimevuoden sipulihulluus näkyy nyt jo eli kevät on selvästi tullut...jee!


Ikkunoissa on ikivanhaa lasia, siksi heijastaa tuolleen jännästi kun kuvasin ulkona niitä.


Tulppaaneita ja narsisseja pukkaa kiireellä pintaan ja toivottavasti kohta pääsevät myös kukkimaan.






torstai 13. maaliskuuta 2014

Ekovilla.

Kauan olen jo tiennyt, että pirtillä tulee seinien lämmöneriste sisäpuolelle, koska talon ulkoseinää ei vaihdettu. Ei ollut mitään järkeä vaihtaa hyvää ulkolaudoitusta sen takia, että olis lämmöneristeen saanut sinne. Nyt on sitten käynyt miehet, jotka märkäpuhalsi ekovillan seiniin. Viikon verran pitää seiniin "ammuttu" ekovilla kuivua, ennekuin päästään lyömään levyä seinään.

Ikkunat, ovet ja katon reuna peitettiin muovilla, koska eriste sisältää liimaa piti kyseiset paikat suojata muovilla, että on helppo sitten vain nyppiä muovit pois ja pinnat on puhtaat.

 Tuvan seinät on nyt sitten saanut lämmön. Seinä on tosi hauskan tuntuinen, mutta ei sitä kauheesti sais painella =)




Myös salineteinen sai lämmöneristeen seiniinsä ja lattiallekkin vähän tursusi, mutta ei ne siellä haittaa, kun kohta sinne laitetaan itse sitä ekovillaa lisää ja lankkulattia päälle.



Tuvan katosta oli osa laudoista mennyt todella huonoon kuntoon, koska jossainvaiheessa on katolta tippunut vettä, kun piipunpaikkaa on siirretty. Vaikka kuinka koitin hakea, niin en löytänyt kuvaa missä olisi näkynyt huonot laudat (pirtistä kuvia n.1000 kpl tähän mennessä). Niin ja piti tänään sitten ottaa kuva aukosta, kun huonot kattolaudat oli otettu pois, kun ei eilen ollut pirtillä kameraa mukana. Tulos oli kuitenkin se, että iskä on nopea ja aukko on saanut uudet kattolankut ja reikä on hävinnyt =D