sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vihdoinkin!

Nyt on sitten se päivä tullut, kun minä aloin kantamaan tupaan pöytää. Aluksi päätin, että odotan niinkauan, että tupa on täysin laitettu ja sit rupean viemään tavaroita sinne, mutta toisin kävi. Vielä puuttuu osa kattolistoista ja parit jalkalistat niin ja kaappien koristelistat, mutta ei se menoa haittaa. Nyt on tuvassa sähköt ja kylmälaitteet päällä. Pakastimessa on jopa mansikoita, kun kävin lauantaina niitä noukkimassa n.10 litraa äiten kanssa.

Ihan ensimmäinen huonekaluostos pirttiin oli tuvan ruokapöytä. Halusin vanhan ja löysinkin osto-ja myyntiliikkeestä vanhan lattialankuista tehdyn pöydän ja en sitten sitä voinut vastustaa. Tuoleja ei kuulunut kauppaan ja en vielä ole löytänyt sellaisia tuoleja kuin haluan, niin vanhat ruokapöydän tuolini saavat nyt kelvata. Nyt on huutokaupasta ostetut matot myös lattiassa ja nyt näyttää siis tältä...





Nyt on myös laitettu hella toimintakuntoon ja paikalleen. Nyt rupeaa ihan oikeasti näkymään se muuttopäivä =) Hellat halusin vierekkäin, kun jossainvaiheessa tulee vanhanajan huuva, niin se kattaa sitten kummatkin hellat. Vähän on puuliesi vielä iskän työkalujen peitossa, mutta ei tämän olekkaan tarkoitus olla se viimeistelty viimeinen kuva.


Viimeksi laitettiin laatoojen päälle valkoiset pistorasiat ja ne minusta hyppäsi ihan liikaa silmille, joten iskä vähän soitteli niin sitten saatiin tilattua tumman harmaat rasiat, jotka on muuten saman merkkiset ja samanmalliset eli riitti, kun vaihtoi rasian päällisen. Nyt rasiat häviävät seinään ja minä hyvin tyytyväinen =D



Lopuksi vielä pari kuvaa pihalta. Vaikka piha on hyrskyn myrskyn, niin pakko oli alkukesästä laittaa pelargoneja ruukkuihin ja piristämään pihaa. Nyt minun minialut ovat jo komeita kukkia.









tiistai 15. heinäkuuta 2014

Välitilan laatoitus tuvassa.

Pitkän harkinnan jälkeen päädyin tumman harmaisiin välitilan laattoihin, koska vaalea olisi mielestäni ollut jo hyvinkin väritön ja keskuskeittiömäinen. Laattojen hankinta ei mennyt ihan putkeen. Löysin haluamani laatan ja kaupan henkilökunta ottivat laatat trukilla katonrajasta ja latoivat laatat kärryihin. Kysyin myyjältä, että onhan nämä tummanharmaat laatat, kun en oikein saanut esitelaatasta selville, että minkä nimistä laattaa laatikossa on, myyjä tokaisi, että kyllä nää on tummaa laattaa. Noh, tämä tyttö ajeli sitten n.60 kilometriä pirtille ja siellä vähän yli yhdeksän illalla avasin laatikon ja pääsi sitten parit ärräpäät, jopa sillä äänensävyllä, että Hero joka touhusi tuvassa tuli viereeni häntää heiluttamaan. En sitten saanut tumman harmaita laattoja vaan vaalean harmaita. Lauantai aamulla pakkasin taas kaikki seitsämän laatikkoa autoon ja takaisin kauppaan. Onneksi siellä asiat sujuivat hyvin ja sain vaihdettua laatat ja jopa 120 km ylimääräinen ajelukin korvattiin. Laatat iskä laittoi seinään ja hieno tuli.

                                                        Laatat laitettu paikoilleen





                            Ja sitten olisi kuvat, kun saumauslaasti on kanssa laitettu paikalleen





Pistorasioiden päälliset varmaankin laitan vielä vaihtoon, koska jotenkin tumman harmaa tai musta rasia olisi parempi, kun se häviäisi seinään. Valkoiset päälliset eivät todellakaan mene hukkaan vaan taloon tulee vielä monen monta pistorasian paikkaa ja ne tulee olemaan valkoisia.



keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Keittiön kaapit.

Nyt on sitten se aika, kun tuvassa on kaapit seinillä. Moni olisi varmaan laittanut vain vanhanajan tyyliin astiakaappeja ja lipastoja, mutta minä halusin ihan kunnon kaapit seinille. Aina olen haaveillut kunnon kokoisesta köökistä ja nyt se minulla on. Itse olen todella tyytyväinen valitsemiini kaappeihin ja iskä ne asentaessaan myös hyväksyi. Harmaaseen tasoon ihastuin heti ensi näkemältä ja nyt tykkään siitä vieläkin enemmän, kun näen sen paikallaan.  Kuvissa näkyy sekamelskaa, kun vielä on vähän hommelit vaiheessa, mutta oli nyt pakko laittaa jo eka kuvat seinillä olevista ihanuuksista.

Välitilan laatat ovat tässä aiheuttaneet aikamoista päänvaivaa, ku en oikein tiedä millasta laittaisin ja jos löydän jonkun ihanan niin hinta on ihan törkee.  Huomenna on päivä uus ja bauhaus kutsuu työpäivän jälkeen. Toivottavasti nyt löytäisin sen laatan, mikä sopisi makuun ja hinta olisi kohtuullinen. Mutta nyt niihin kuviin, sekamelskaa ei sitten saa nähdä kuvissa =D

Tupa ostopäivänä. Harmi kun ei tietokoneen välityksellä saa sitä supin hajua mikä tuvassa oli ostohetkellä =D






                                          Pirtin tupa juuri tällä hetkellä ja yhä keskeneräisenä =D