sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Puusohva

Kesällä ostin puusohvan ja sovittiin myyjän kanssa, että hän päällystää sohvan, kunhan minä hankin kankaan hänelle. Sovittiin myös, että sohvalla ei ole mikään kiire, kun sillä ei vielä ole mitään paikaa. Tänään tuli soitto, että nyt sohva olisi valmis ja ei olisi voinut mennä ajankohta parempaan, koska viimeviikonloppuna pääsin muuttamaan tuvan nurkasta kammariin. Sohva muutti nyt ensiksi tupaan, mutta ei ole vielä ihan varmaa jääkö se tupaan, koska salineteisessä on juuri sohvan värit, niin voi olla, että se muutta vielä jossainvaiheessa sinne. Ostin myös viikonloppuna toisenkin sohvakaluston, sellaisen keveän suorastaan hennonnäköisen, mutta siittä tulee kuvat myöhemmin, kun nyt on jo sen verran pimeää, että ei oikein saa kunnon kuvia. Mutta nyt tässä tämä pirtin uusin "asukas" (osa kuvista on salamalla ja osa ei, siittä johtuu värivihaveet kuvissa)





Sohva on sivusta vedettävä ja päälliskannen saa nostamalla kokonaan pois, joten taas tuli lisää säilytystilaa. Leevi päätti, että tämä on hänen lököpaikka, kun nyt kissa makoilee pitkin pituuttaan sohvalla erittäin onnellisen näköisenä =)

maanantai 19. tammikuuta 2015

Pikkuinen kammarini

Kammari ei ole vielä kokonaan valmis, mutta hättänen ku olen niin totesin, että kyllä listat saadaan paikalleen vaikka sänky onkin jo huoneessa. Nyt on tuvan nurkassa nukkuminen loppunut ja olen saanut sänkyni taloon. Makuhuoneeseen tuli hyvin rauhalliset tapetit, koska äiti on tehnyt minulle isoäidin neliöistä päiväpeiton (on muuten niin ihana) joka on värikäs sekä minun lemppariverhot pääsevät kamariin ja nekin ovat värikkäät. Sointuu tai ei yhteen, niin päätyvät kamariin. On ollut mitä parhaimmat unet tässä viikonloppuna ja pitkään on tullut sängyllä pötkötettyä ja mietyttyä miten laitan seinille tulevat tavarat sinne. Mutta nyt pari kuvaa ihanuudestani ennen ja jälkeen. Silloin kun ostin talon juuri tässä huoneessa haisi ihan kauhea kissan- ja supinpissa, mutta nyt kahden vuoden jälkeen on hajut hälvenneet ja tunnelmakin muuttunut siistimmäksi =)

                      Kuva otettu kammarin oviaukosta, sivussa näkyy vähän vanhaa tulisijaa


                                                   Tuvan ja kammarin väliseinä


Nyt siirrymme tämän päivän kuviin. Yhä on vähän kesken, mutta ei se menoa haittaa =)


Kammarin tapetti vaihtaa jännästi väriään ja kuviotaan, sen mukaan mikä on valo sillä hetkellä.


Heron alla näkyy ihana päiväpeittoni. Jotenkin tummat huonekalut hirsiseinää vasten ovat kauniita ja sitten tulee ihana väripläjäys. Hirsiseinä on aika pläikikäs, mutta se on juuri sellainen kun on aikojen kuluessa itse värjääntynyt ja sellainen saa ollakkin. Mietin ensin soodapuhallusta, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että siinä häviää ajan havina, joten ei sellaisia. Tässä kammarissa oli myös tulisija ennen, mutta nyt ei sellaista tähän enää tullut, koska olisi tarvinnut tehdä luvallinen piippu yms. Tuvan puulieden lämpö lämmittää myös tämän huoneen vallan mainiosti.


Salama vähän vääristää värejä, mutta kyllä tuosta ideasta saa kiinni. Verhoissa ja päiväpeitossa on paljon samoja värejä, niin saavat asua samassa huoneessa. Itse tykkään ja se riittää minulle =D
Sängyn päätyssä oleva peitto on muuten talosta löytynyt käsin ommeltu peitto. Ei sitä raaskittu pois laittaa vaikka oli todella likainen. Pesun jälkeen tuli kaunis, mutta vähän hauras kangas esille. Listat tosiaan puuttuu huoneesta jokapuolelta ja ikkunaverhotkin on narulla viritetty sivuille =D

Tämä kuva on otettu samasta kohtaa kuin ensimmäinen kuva. Vähän on huoneen ilme muuttunut tai ainakin siistiintynyt =D


lauantai 10. tammikuuta 2015

Salineteinen.

Minä joka yleensä aina laitan hyvin neutraalia vaaleaa tapettia menin aikoja sitten ihastumaan tapettiin, jota en ikinä olisi osannut kuvitellakkaan talossani. Noh, nyt sitten kun pirtin ostin aloin miettimään, että mihin huoneeseen sopisi ihastumani tapetti. Aikani mietin ja pohdin ja sitten päätin, että tapetti tulee paikkaan, mikä näkyy melkeinpä jokapuolelle ja sen lävitse kuljetaan saliin eli salineteinen. Tänään aloitettiin laittamaan tapettia ja yhäkään en ymmärrä itseäni, mutta tapettia suorastaan rakastan. Nyt on laitettu kaksi seinää vasta tapetille...jooh, moni olisi varmaan laittanut vain yhdelle seinälle, mutta minä halusin kaikkiin ja niin se siis tulee kaikkiin seiniin. Vielä ei oikein näe, kuinka hienosti tapetti sopii paikkaansa, kun ei ole leveitä katto/lattialistoja eikä ole myöskään ovien ympärillä leveitä listoja, mutta tässä esimakua


                      Salama vähän vääristää tapetin väriä, mutta kyllä tästä jo näkee ihanuuden =)


maanantai 5. tammikuuta 2015

Valoa!

Ennen joulua sain tupaan sähkövalon. Ihminen on hyvin tottuvainen. Itse elelin elokuusta joulukuuhun pienen pöytävalon turvin ja tarvittaessa oli akkukäyttöinen retkivalaisin, mutta hyvin tuli niillä toimeen. Sitten kun sai tupaan kattovalon, joka valaisee kunnolla, huomasin kuinka paljon kyseinen valo kuitenkin helpottaa elämää ja todella iloinen olen ollut kyseisestä valosta.



Tänään lähdettiin äidin kanssa käymään kaupassa kolmen jälkeen ja iskä jäi Heron kanssa pirtille (ihmettelin, kun iskä niin kovasti meitä komensi lähtemään kauppaan). Kaupoista tullessamme tulimme pirtille ja kun vanhemmat olivat lähdössä totesi iskä, että tuus näyttää eteiseen valoa. Minä sitten nappasin taskulampun kuten aina ja mennä lömpsin eteiseen, jolloin iskä pläjäytti katkasimesta valot päälle. Nyt on siis eteisessäkin katto valo. Valaisimen ostin jokinaika sitten kirpputorilta ja näköjään yksi lamppu oli toiminnassa, mutta sekin valaisi todella paljon. Nyt ei enää tarvitse taskaria kun lähtee ulos, kun eteisen lamppu valaisee eteisen lisäksi myös hienosti kuistia. Hyvin on myös valojen katkaisimet suunniteltu, kun kuistilta tulee eteiseen saa siittä seinän pielestä valon päälle, kuten myös tuvasta ja myös salineteisestä. Nyt siis tulee mistä suunnasta tahansa eteiseen saa valon päälle sekä pois naapurihuoneista. Hyvin on iskä asian suunnitellut.


Alapuolen kuva on otettu ulko-ovelta. Nyt pariovet näyttävät vielä hienommilta, mutta tuo sekamelsa niiden takana ei niin hienolta, mutta eteinen on vielä ihan kesken, kuten myös kuistikin, mutta sitä ei tässä kuvassa näy =D


sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Yllätysten hirsiseinä!

Kuten jo aiemmin totesin, niin tarkoitus oli makuukammarien välinen seinä purkaa, mutta kun aikani asiaa pähkäilin jäi seinä ja päätin vielä,  että seinä jää hirrelle. Noh nupinnauolojen ja tapettien jämien poistaessa tuli vastaan jotain, mitä ollaan haettu enemmän kuin paljon. Äiti oli löytäjänä, kun autteli seinän puhdistamisessa. Hirsiseinästä löytyi vuosiluku joka oli luultavasti veitsellä tms. siihen kaiverrettu. Jos seinää ei olisi alettu putsaamaan, ei olisi vuosilukua koskaan löytynyt, koska nytkin meinasi jäädä huomaamatta. Vihdoinkin yksi talossa oleva vuosiluku. Papereiden mukaan talo on vielä vanhempi, mutta olisiko tuo sitten jonkin jatkeen vuosiluku tms, ei voi tietää. Ihan varmoja ei olla luvusta, mutta vaihtoehdot ovat 1895 tai 1875.

Oli pakko laittaa teippiä vuosiluvun ympärille, kun muuten joka kerta saisi etsiä lukua, kun se häviää enemmän kuin hyvin tuohon seinään.



Nyt on alkanut nupinnaulojen viimeisten rivien nypintä. Osa nauloista katkesi, kun yritin saada niitä pois, jolloin sitten vasara humahti niin, että naula meni näkymättömiin =D




Vielä ei ole seinä täysin valmis, mutta nyt ollaan jo hyvästi voiton puolella. Vielä viimeiset naulat ja hirsien imurointi/pyyhintä. Hirsien väliin tullaan jättämään vanhaa sammalta yms, koska minua ne ei haittaa ja onhan niilläkin se oma tarkoituksensa. Yhdessä kohtaa seinää on paljon vaaleampi kohta, mutta se saa olla, koska aika senkin tummentaa, niin ja näkyy seinässä yhä vanhan takan paikka, mutta sekin kuuluu asiaan. Laikukasta, mutta ihanan ikivanhaa.

Voin muuten kertoa, että on pikkasen haastavaa sisustaa näin pientä huonetta, kun sänky on se 160cm levee eli vie todella ison osan huoneesta, mutta sopu kaiketi sijaa antaa, jopa huonekaluissa =D