sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Siivousta

Tänään oli sitten vuorossa tuvan siivousta, eli harjasin hiekkalattialta pois puuroskaa, koska sitä ei saa jäädä hiekkaan. Tänään myös otin valokuvia vähän jokapuolelta tupaa, että sitten joskus tulevaisuudessa on mitä katsella ja muistella. Ensimmäiseksi laitan nyt kuvan uudesta kehikosta mikä ympäröi tupaa eli selittämäni valu/lecaharkko/hirsi härpäkeJa sitten vähän kuvia, miltä näyttää tupa nyt, osa kuvista on otettu ennen siivousta ja osa siivouksen jälkeen, koska iski pimeys keskenkaiken niin kuvista siivouksen jälkeen ei tullu sellasia ku olisin halunnu. Osa kuvista otin aiemmin ku olin saanu nurkan siivottua, mutta osan vasta sitten ku oli jo hämärää. Tänään myös kävi pari kyläläistä "kylässä" ja samalla muistelivat talon elämää edellisten asukkaiden aikaan.

Mutta nyt kuviin

 
Ovien eteen laitettiin muovit jo jokin aika sitten, että lämpö pysyy paremmin tuvassa ja todella hyvin on auttanut viritelmä ja yllättävän helppo on kulkeakkin ovesta.
 

Sekamelska tuvassa ja aluksi oli sellanen olo, että mistä kohtaa mä alan raahaamaan tavaroita ulos ja mitä kenties vielä tarvitaan tuvassa ennen hiekan sisälle kärräämistä.
 Siivottua tupaa. Pikkuhiljaa tulee valmistakin ja kyllä mun iskä on taitava ku tehny tuon "kengityksen" taloon ja voin kertoo että ihan vimpanpäälle tehtyä duunia.
 

 
Viimeviikolla kävin sitten hakees keittiötarjousta ja löysinkin juuri sen värisen keittiön mitä olen himoinnut. Hauskaa piisasi tälläkin reissulla. Tilasin ajan suunnitteluun ja sain sellaisen kuvan, että keittiö piirretään siinä samalla kun katotaan malleja ym. Noh, liikkeeseen päästyäni annoin iskän piirtämän pohjakuvan keittiöstä. Myyjä oli hiljaa ja katsoi kuvaa, hetken kuluttua sanoi, että ei tää ookkaan mikkään pikku keittiö tosiaankaan. Myöhemmin myyjä sanoi, että hän luuli soiton perusteella että tarvitsen tyyliin pikkuisen yksiön keittiönkaapit =D Pahoitteli kovasti, että hän ei millään pysty näin isoa keittiötä suunnittelemaan samantien ja minun pitää ajaa uudelleen. Eilen eli perjantaina sitten soitteli keittiöliikkeestä, että nyt on keittiö piirretty (todella nopeeta toimintaa kuitenkin, ku maanantaina siellä kävin), sovittiin että tulevana maanantaina menen sitten uudestaan liikkeeseen ja näen millaisen keittiön on suunnitellut ja minkä on hinta. Itse olin kyllä suunnitellut jo että mihin tulee hella, liesi, pesualla, astianpesukone ja jääkaappi sekä pakastin, suunnittelijan hommaksi jäi tehdä järkevät kaappijaot ym. Sanoin myös, että hän voi ehdottaa ihan mitä vaan, koska voi olla että hänen ajattelema paikka vaikka astianpesukoneelle on järkevämpi mitä itse ajattelemani. Maanantaita odotan jännityksellä ja innolla sekä myös vähän paniikilla, että mitä oikeasti voi maksaa tämänkokoisen keittiön kaapit. Eka tarjous on suuntaa antava, sitten vain uusia tarjouksia hankkimaan.

3 kommenttia:

 1. Upeaa jälkeä on isäs tehny! Nuita kuvia kannattaa tosiaan ottaa, kun tahtoo unohtua mitä kaikkea on tullu tehdyksi vuosien varrella. Kiva niitä on katella jälkeenpäin ja ihmetellä, että mistä ihmeestä on voimat riittäneet kaiken tuon tekemiseen.Toiset unelmoi ja toiset elää unelmaansa niin se vain on Jonna.

  VastaaPoista
 2. Kuinkas kävi? Saiko suunnittelija aikaan unelmakeittiön? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihanan keittiön oli suunnitellu ja plussaa oli, että oli suunnitellut kolme erilaista ehdotusta. Nyt tarvis vielä ainakin yhestä muusta firmasta käydä kysyys tarjous. Keittiö ku on kodin sydän niin siitä en tingi, vaan haluan sen mistä olen unelmoinut iät ja ajat. Eka firma kyllä löys niin mun ajatusmaailman keittiöstä. Onneks on vielä aikaa pyytää toinenkin tarjous ja miettiä niiden väliltä sitten.

   Poista