tiistai 12. maaliskuuta 2013

voihan pakkanen

Taas olis vapaat ollutta ja mennyttä, mutta onneks homma on edennyt aikast vauhdilla. Nyt vain tuo pakkanen tekee kiusaa, ku ei voi nostaa talon yhtä kulmaa ylös ku kaikki on jäässä, niin sisältä kuin ulkoakin.

Sepelikasa pihassa on huvennut hyvin ja nyt on tuvassa hiekka ja sepelikerros. On myös tuleva kylppärikin saanut jo sepelit sisäänsä. Eteisessä ollaan päästy myös eteenpäin, mutta siellä hitaammin kun hiekkakasa on umpijäässä ja sen sulattaminen on aika haasteellista ku ulkona paukkuu joka yö pakkanen yli -15 astetta. Tämä viikonloppu on paljolti pyhitetty pihahommille, koska aurinko on päivisin paistanut ihanasti ja talon yhdelle kulmalle ei sovi tuuli ollenkaan. Tuulettomassa kulmassa oli jo ulkonakin lämpöä likemmäs + 15. Tänään on taas risukkoa raivattu oikein urakalla. Välillä moottorisahaa heiluttaa iskä ja välillä minä itte. Tuloksena on kyllä hienoa jälkeä ja äite rahaa kaadetut pikkupuut suoraan pinoon, niin tulee siistiä jälkeäkin samantein. Huomenna pitäs ennen töihinmenoa (iltavuoro oottaa) kaataa vielä pari isoa puuta, jotka vaiherin avulla pingotetaan kaatumaan oikeaan suuntaan. Nyt vaan tarvii toivoa, että aurinko alkais porottaan oikein urakalla ja pakkanen ei enää paukkuis nykyiseen malliinsa. Laitan vielä kuvia tuvasta, kun nyt on kaunis sepelikerros laitettu. Seuraavaksi sitten finnfoamia kehiin =D

 
Siisti, kaunis ja uusi lattian perusta.


 
Tässä näkyy ylhäältäpäin miltä näyttää. Sepeli,finnfoam, harkko ja uusi hirsi.


 
Sai muuten pari kertaa kärrätä kottarit sisälle ja ulos. Ei ollut ehtoosi univaikeuksia ku nukahti ennen kuin pää kosketti tyynyä =D

3 kommenttia:

 1. Siitä se valmistuu!

  Mua alkoi kiinnostamaan tämä finnfoam. Eli soran päälle sitä? Tuleeko vielä muutakin? Onko se verrattavissa esim. ekovillaan/selluvillaan vai onko finnfoam routaeriste? Meillä kun on hiekan/turpeen päällä suoraan ekovilla yhdessä huoneessa, tämä kiinnostaa siis jatkoa ajatellen, mitkä ovat sen hyödyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iskä tuossa juttelee, että se sepeli on karkeaa, seulottua sepeliä, kaikki hieno pois. Finnfoam tulee suoraan tuon sepelin päälle. Finnfoam on lämpöeriste/routaeriste. Finnfoamin päälle tulee sementti, sitten tulee koolaus + ekovilla ja sitten lattia. Tämä systeemi tehdään tuvassa ja osassa eteistä, koska ennen kaikki on tehty pelkän maapohjan päälle.

   Poista
 2. Ok, tulipa taas hyvää infoa, vaikka meillä ei noin isoa remonttia olekaan edessä. Selviämme pelkällä ekovillalla :)

  VastaaPoista