maanantai 15. joulukuuta 2014

Huuva

Onpas viime kirjoituksesta aikaa, mutta aina ei aika riitä kaikkeen ja kaiken huipuks tietokone sano hetkellisesti sopimuksen irti, mutta nyt pelittää taas. Jooh, on pirtillä tapahtunut edistystäkin. Taloon tuli huuva ja se jos joku teki tuvasta vanhan tuvan tuntuisen. Ensin huuva laitettiin paikalleen ja katottiin, että on oikeanlainen ja sopii paikkaansa. Sovituksen jälkeen huuva pois paikaltaan ja maalattavaksi. Tällähetkellä tuntuu sisustustrendi suosivan valkoista, mutta minä halusin huuvan joka muistuttaa entisaikaa ja ne on ollut silloin mustia, joten mullekkin tulee musta huuva. Nyt huuva on keskellä tuvan lattiaa ja odottaa uudelleen paikalleenlaittoa hienon mustana.

Makuukammarikin edistyy ainkin iskän työsaran osalta, mutta mun työsarka etenee turhan hitaasti. Nyt on suurin osa nupinnauloista pois, mutta on niitä vielä moneksi ehtooksi. Nyt olen vanhan takan paikan hirsiä hinkannut kuivalla juuriharjalla ja saanutkin aika hyvin pois "sementtiä" hirsistä ja alkavat hirret näyttämään omiltaan, mutta aina niissä tulee olemaan värieroja, mutta sitä se vain on. Vielä pitäisi nyppiä loputkin nupinnaulat veke ja pestä hirret vähäisellä vedellä.

Mutta nyt ihana huuva sovitusvaiheessa


Tarkkasilmäiset näkevät, että vähän on vielä viimeistelyt kesken, kun ei ole listaa laattojen päällä, mutta kaikki aikanaan =)

                                                                 
                                                                 Huuva "sisältä"


Pitihän sitä heti koettaa miltä talon leipälapio näyttää omalla paikallaan. Huuvassa on varta vasten tehty leveämpi kouru, että mahtuu isompi tulitikkuaski siihen hyvin.


Lauantai-aamulla oli herätessä lumi maassa, mutta päivän mittaan se jo teki lähtöään, mutta pääsi Hero vähän sentään telmimään lumessa.
6 kommenttia:

 1. Teknisiä kysymyksiä:
  - Onko huuvassa jokin rasvasuodatin, vai mikä tuo verkko on?
  - Onko siinä moottoria, vaiko painovoimainen ilmanvaihto`?
  - Saako sen ilmanvaihdon suljettua täydellisesti lämmityksen ajaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvasuodatin on juuh ja painovoimainen ilmanvaihto. Pelli tulee olemaan, et lämmittäessä saa ilmanvaihdon suljettua. Näin olen ainakin asian ymmärtänyt viisaamman puheista =D

   Poista
  2. Ahaa... Itse oon tehny keittiööni vähän saman tyylisen huuvan ja siihen tulee kyllä imuri, ihan jo siksi, että paistettaessa rasvan käryt menisivät tosiaan sinne hormiin... Kaikissa muissa tapauksissa riittääkin ihan se painovoimainen ilmanvaihto. Niin juu ja mulle ei tule peltiä, vaan sulku tapahtuu narusta vetämällä, jolloin jousikuormitteinen läppä sulkee hormin.

   Poista
  3. En mäkään ole ihan varma onko pelti vai joku läppä mikä hormin sulkee. Mä en näet ymmärrä oikein mitään noista, mutta osaan käyttää ja se viisaampi osapuoli eli iskä tekee noin toimivuussysteemit. Onneksi on näppärä iskä, ku omat taidot ei vaan riitä.

   Poista
 2. Aivan ihana kuuva. Juuri sellainen kuin sen tuon ikäisessä talossa kuuluu ollakkin. Ja saunapuun kerääjäkin on näköjään ahkerana. Hyvää ja rauhaisaa Joulua sinne teille. Nyt on aika levon ja rauhoittumisen. Ensivuonna sitten uusin kiirein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin huuvasta tuli todella hieno, oikeastaan hienompi kuin osasin kuvitellakkaan. Ei ihan vielä ehdi rauhoittumaan, mutta jouluaattona sitten ei meikällä remontti pauku tai pärinä kuulu, kun yritän saada nupinnauloja pois =D Rauhallista ja hyvää Joulua myös sinulle.

   Poista