keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kotilo piilossa ja maisemointi menossa

Tosiaan tuossa ennen jo kerroin kotilosta (paskasäiliö) ja sen laittamisesta. Nyt on päästy siihen vaiheeseen, että kotilo on piilossa tarvittavien härpäkkeiden kanssa. Nyt on alkanut maisemointi. Koska kotilon kaivannosta tuli isoja kiviä paljon esille ja jotain niille pitää tehdä, niin ne pääsivät sitten esille kaivannon ympärille. Vielä on maisemointi kesken, mutta selvä visio on miltä se tulee tulevaisuudessa näyttämään. Suoraan kotilon yläpuolelle tulee puskaa ja sivuille kukkaa sekä haketta ylpäpuolelle ja sivuille, koska siellä pitää päästä kulkemaan, niin hyvin simppelillä mennään. muuten yläpuolelle tulee nurmikkoa ja alapuolelle tulee sepelitie, koska kotilon luokse pitää päästä isolla autolla ja tulevaisuudessa puiden sahaus/kuivaus tulee tapahtumaan pihaton takana isolla kalliolla, joten siihenkin tarvitaan tie.

                                        Kaivantoalue näytti vielä kuukausi sitten tältä Sama alue, mutta vähän eri kulmasta kuvattuna tänään. Seuraava projektikin näykyy kuvassa. Tämä projekti on talon päädyn tekeminen valmiiksi ja ikkunan vaihto. Uusi ikkuna sekä karmit on jo maalauksessa varastossa. Kummatkin päätyikkunat on teetetty puusepällä mittojen mukaan. Kivien yläpuolelle olen ajatellut laittaa kiipeävää kasvia, joka peittää alleen tuon nousun ja kaivojen kannet ym saavat jotain puskaa ympärilleen, että eivät näy niin hyvin, mutta kuitenkin niin, että säiliöt on helppo tyhjentää.


Nyt kun katsoo talon päädystä maisemaa, on se niin avara, kun ei enää ole kaikenlaisia kaivantoja ja ojia sekä puskaa.


Pintamulta on omalta tontilta löydettyä hienoa multaa. Täällä kun on kaikenlaisia isoja kasoja, jotkut kasat ovat kiveä, toiset taas kaikenmaailman lautaa ja pelliä mullalla peitettynä ja iloksi löytyi niitäkin kasoja, jotka olivat maatunutta lantaa eli mitä parasta multaa.

 Kuvassa näkyy taustalla nuo nokkosten peittämät kasat. Nuo kasavat ovat nyt melkein kokonaan poissa ja niiden multa käytetty hyödyksi. Avartui pihakin todella paljon, kun tuollaiset "vuoret" häviävät.


Nyt näyttää sama alue tältä. Vielä on vähän ostomultaa käyttämättä, mutta kyllä sekin kohta on hävinnyt pihapiiriin ja taas yksi kasa poissa.
3 kommenttia:

 1. Hienosti maisemoitu jätevesisysteemi! Kunhan kasvit vielä kasvavat, niin sen olemassaoloa ei edes huomaa, toisinkuin täällä, jossa on tuollainen muovinen kivijäljitelmä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tässä olen kovasti miettinyt millaisia kasveja laitan kasvamaan. Itselläni on vain kriteerinä se, että pitää olla sellainen kukkamaa, mitä ei pahemmin tarvitse hoitaa. Äidin maasta luultavammin käyn "varastamassa" pari pensasta, joista pidän.

   Poista
 2. Olette olleet oikein ahkerana ja sen kyllä huomaa. Hienoa tulee. Eikun vain jatkat suunnitelmiesi mukaan.

  VastaaPoista