sunnuntai 13. elokuuta 2017

Salin katto

Elokuu on ollut varsinainen vauhtikuukausi. Heinäkuussa saatiin seinät gyprocilla peittoon ja kylppäri laatoitettua. Mutta tällä kertaa asiaa salista. Neljä viikkoa on lomaa takana ja voin melkein todeta, että töissäkin pääsee helpommalla, kuin lomalla talossa joka on remontin alla =D

Salin katto oli ensin tarkoitus kunnostaa sellaisenaan eli nyppiä tuhannen ja yksi nupinnaulaa pois, mutta kun kattoa alettiin tarkemmin tutkimaan, todettiin, että ei homma onnistu. Ennen on ollut pinkopahvi katossa ja laudat ovat saaneet olla mitä sattuu, kun ei niiden ole tarkoitus ollut jäädä näkyviin. Katto on myös vino vähän sinne sun tänne, joten todettiin, että jätetään vanhat laudat alle ja laitetaan koolinkit kattoon ja uutta lautaa pintaan. Itse en halunnut kattoon panelia tai vastaavaa, vaan halusin hyvin lähelle samanlaista kuin oli ennenkin, joten ei kun tuumasta toimeen.

                                       Kattoon laitettiin tervapaperi ja sen päälle koolinkit


Seuraava urakka oli laittaan kattoon kolmea eri kokoa olevia lautoja, että saatiin vanhan katon tunnelma. Laudat maalattiin ensin pohjamaalilla ja sitten kertaalleen maassa pintamaalilla ja kun laudat oli katossa niin vielä kertaalleen pintamaalilla.


                                      Tässä kuvassa on maalaus tehty kolmeen kertaan


Viimeiseksi laitettiin vielä isot lankut kattoon. Nyt katto on samantyylinen kuin tuvassa oleva katto.


Itse olen enemmän kuin tyytyväinen katosta, siitä tuli vanhan tyylinen ja katto sopii talooni. Harmi oli, ettei vanhaa kattoa voinut jättää, mutta tämän on kyllä hyvä vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti