maanantai 21. tammikuuta 2013

Pihan siivousta.

 
 
Pakkanen paukkuu ja valuuta ei voi sisällä tehdä, niin päätettiin sitten kauniin päivän kunniaksi alkaa raivaamaan tulevan saunan taustaa. Kyseinen paikka tulee olemaan minun mansikka/perunamaani. Tällähetkellä kyseinen tila on haapojen valtaama. Haavat ovat saaneet kasvaa pitkiä aikoja ihan itekseen ja osa on isompia ja osa taas pienempiä. Tänään saatiin jo ihmeen paljon raivattua ja nyt rupee pikkuhiljaa näkymään myös maisema mitä ei ole tarvinnut haapaviidakon läpi katsella. Kuvissa näkyy millaista ryteikköä on ja kuinka on päästy eteenpäin. En nyt tähän hätään löytänyt kuvaa, että millaista oli syksyllä tämä ryteikkö kun pirtin itelleni ostin. Mutta eiköhän kuvista jotain käsitystä saa. Lisää tälläisiä pieniä aurinkoisia pakkaspäiviä.
 
 
Ylhäällä on ryteikkö, mikä odottaa raivaajaansa ja tuollaista oli koko ala. Alakuvassa näkyy kuinka paljon päästiin eteenpäin ja miltä rupeaa näyttämään tontti ilman haaparyteikköä.
 Yläpuolla risukasa yksi ja alapuolla risukasa kaks. Vielä tulee varmaan pari kunnon kasaa, koska sitä haapaa riittää ihan kiitettävästi. Mutta tulee sitä vähän polttopuitakin, vaikka isäni mukaan haapa ei ole mikään paras lämmityspuu.

 
Monesti on pitänyt kuvata ja laittaa löytämistä pikkupurkeista kuvaa tänne, mutta aina se on vain jääänyt. Nyt sitten otin itseäni niskasta kiinni ja kuvasin vintistä löytyneet purkit. Tuo keskimmäinen purkki on sisältänyt sokerin korviketta. Pieni puinen purkki on todella kaunis ja kansi on oikein jenkoilla kiinni, eli on nähty aika paljon vaivaa joskus pikkupurkkien takia. Kardemumma sekä sokerinkorvikepurkkeja löytyi yllättävän paljon talon vintistä, mutta ennen onkin kaikki säästetty. Yllättävää oli myös se, että kardemummapurkki tuoksui yhä kardemummalta. Olisko muuten jollain tietoa, että miltä ajalta nää purkit vois olla? Minä vuosina on tämän näköisiä valmistettu, koska yhdessäkään purkunassa ei oo vuotta.
 

3 kommenttia:

 1. Jonna hei! Jos kurkkaat kävijä laskuria meitä sinun blogin seuraajia on jokunen...päivityksiä vain laitat harvakseltaan. Olis niin mukava elää mukana kun sun unelmas toteutuu hetki hetkeltä. Ja kun elät unelmaas. Pienetkin edistykset tai mahdolliset takapakit kiinnostaa kovasti. Olet rohkea nuori nainen!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa. Olette löytäneet oikeita aarteita. Toivottavasti säilytitte ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilytetty on kaikki isommat ja pienemmät aarteet. Tarkoitus olisi joskus tulevaisuudessa tehdä joko hylly tai vitriini, jossa olisi pirtiltä löytyneet aarteet ja valokuvia talosta. Olen saanut kyläläisiltä myös kaksi kuvaa talostani aikoja aikoja sitten ja ne olisi tarkoitus liittää samaiseen muistojen hyllyyn.

   Poista