sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Talvi


Kauhiaa se on talvea aatella tälleen kesän kynnyksellä, mutta ihan pakko se vaan on jos tahtoo, että talvellakin on lämmintä.

Tästä se homma alkoi. Puut on kerätty ympäri tonttia, kun on pitänyt kaataa puita jotka on ollut liian lähellä taloja taikka sitten puut on kasvanut niin tiheään, että että on tarvinnut harventaa.Tuloksena on sitten ensi talven puut, jotka nyt pääsi kalliolle kuivumaan. Kasan pilkkominen klapeiksi vein n. 5 tuntia puhdasta työtä. Nykyään on niin kätevää, kun traktorin perässä on kone joka katkoo ja halkaisee samalla kertaa.


Nämä "pikkupuut" eivät koneeseen mahtuneet, joten ne pitää jotenkin saada klapeiks. Vaihtoehtona olis kirveellä halkominen, mutta ovat niin kosteita, että vain vesi lentää ku kirveen siihen iskee. Elikkäs taitaa mennä silleen, että tulee halkaisukone ja siittä sitten yritän saada ne klapeiks.

 
Ollaan sitä myös sokkelia suoristeltu ja ei ihan helppoa ja keveintä puuhaa. Tuloksena kuitenkin suorat sokkelikivet ja saatiin jopa maassa hyvin syvällä olleet taas oikeeseen kuosiin.
 
 
Koetin löytää kuvaa, jossa olis ollut seinusta ennen korjausta, mutta eihän sitä nyt sitten löytynyt. Talon ostohetkellä oli tällä seinustalla, seinässä kiinni koivu joka oli kasvanut räystääseen kiinni ja sitten vielä omenapuu, joka oli ihan talossa kiinni myös. Isoista sokkelikivistä keskimmäinen (kuvassa tomuiset  reunat) oli maassa makaamassa. Oli aikast homma nostaa kivi takaisin paikalleen, mutta iskän kekseliäisyydellä ei ole rajaa =D
 
 
Edellisessä postauksessa kirjoittelin, että meinaan laittaa purkkeihin vaahteran alkuja, ettei kaikki jää jalkoihin. Nyt olen unohtanut sellaisen ajatuksen, jokapuolelta näet tulee esiin vaahterjan alkuja...tämä kuva kertoo jo missä määrissä mennään =D
 


Tässä on vanhan pihatammeni, on komias puu ja niin ihana tuo pesä keskellä puuta. Alkujakin löytyi, jotka siirrän parempaan paikkaan kasvamaan kun aika antaa myöden.

 
Yksi lempikukkasistani on verenpisara ja ikinä ne eivät ole parvekkeella kestäneet kun ollut liian paahteista.


Silmissäni näin jo viime syksynä kun talokauppoja tein, että kesällä saunamökin seinustalla tulee olemaan verenpisara ja nyt on sitten kyseinen unelma täytetty ja kaunis se on.


On nuo vanhat ikkunat vaan ihania, kun heijastavat kaiken ihan erillätavalla kuin nykyajan lasi.

 
Viimeiseksi arvoitus....löydätkös jonkun partahemmon kuvasta?   =)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti