sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Istutuksia

Tuossa lopputalvestä päätin, että en mä istuta mitään napernaatteja tänävuonna, koska ei niille ole vielä aikaa, kun aika menee talon laittoon....toisin kävi

Pihanperältä löytyi laatikko, jossa on tullut jotain traktorin osia, noh sehän muuttui kasvimaaksi, koska ei maata tänävuonna ehitty keväällä kääntää, että olis sinne saanu. Laatikossa kasvaa kahta eriä chiliä, paprikaa ja tomaattia. Taimet on yllättävän hyvin kasvaneet vaikka ihan ite ne oon siemenestä laittanut =) Purnukoissa tuossa edessä kasvaa salaattia ja tietenkin kahta eriä plaatua. Kaikki on istutettu ulos toukokuun 25.päivä milloin olen kuvatkin napannut. Tällähetkellä ovat taimet kasvaneet vähän, mutta salaatti rehottaa jo hyvin, eli kohta saa ekan sadon.

 
Tarkoitus oli tänävuonna istuttaa perintö jöriinini istuttaa pirtille, mutta toisin taitaa käydä. Ei ole oikein löytynyt koiranputkiviidakosta oivaa paikkaa armaille kukkasilleni. Tänävuonna jöriinit pääsevät vielä koristamaan vanhempien pihamaata, mutta kun jöriinimaa on porukoillakin saanut jo uuden tarkoituksen, koska ei tosiaan pitänyt kukkien tulla enää porukoille, joten kukat tulevat tämän kesän viettämään perunamaan reunalla. Noh siittä kyllä  kaikki näkevät ihanat kukkani, koska porukoitten pottumaa on kylätien varrella.

Pihalle on muuten ilmestynyt kasa seinälautoja, jotka naapurikylän sahalla sahattiin mulle, että saatiin ihan samanlaista lautaa kuin on ennestäänkin seinässä, kun tarkoitus on vaihtaa vain alaosan laudoitus uuteen, kun vanha on ihan kunnollista. Sellanen kilometri sitä lautaa tuli pihalle ja osa on jo maalattu, mutta maalausurakka on vasta aluillaan. Hienosta maalaus/kuivumistyylistä laitan seuraavalla kerralla kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti