maanantai 20. lokakuuta 2014

Ekovilla

Ensimmäinen ekovilla erä tilattiin silloin, kun ekovillaa "ammuttiin" seiniin. Silloin otettiin myös säkeissä n. 30 säkkiä ekovillaa, että saadaan itse laittaa lattialankkujen alle. Ensimmäinen erä riitti, tuvan, kuistin, eteisen ja salin eteisen lattioihin + 10 säkkiä vintille, mutta auttamattomasti villa loppui kesken. Noh, sitten tilattiin uusi satsi villaa ja nyt 25 säkkiä, että saadaan laittaa vintin lattiaan, ettei tuvasta karkaa kaikki lämpö kylmään vinttiin.

Tänään töistä tullessa oli äite lämmittänyt leivinuunissa viikonlopun sapuskan jämät ja syödessä iskä jutteli, että toivottavasti villat tulisi tällä viikolla, että saataisiin eristettyä vintin lattia, kun on luvattu pakkaskelejä. Ruuat saatiin mutustettua masuun ja vanhemmat lähti pirtiltä omaan kotiinsa, mutta meni n.10 minuuttia niin vanhemmat kaarsivat takaisin pihalleni ja iskä totes, että nyt villat on tulossa. Noh, siinä sitten tuli tehtyä ehtoojumppa ruuan päälle ja nyt on ekovillasäkit kuistilla odottamassa möyhintää ja vintin lattialle laittoa. Säkit olivat viimekerrasta muuttuneet edukseen. Viimeksi säkit olivat isoja ja hankalia kantaa, mutta nyt ekovilla oli puristettu vielä tiukempaan ja säkkikokoa oli saatu pienemmäksi eli helpommaksi kantaa, mutta sama määrä tavaraa kuitenkin säkissä. Voin kyllä todeta, että täydellä vatsalla noiden säkkien pikakanto kuistille pisti välillä vähän tiukan olon masuun =D Onneksi iskä ja ekovillan tuojat kantoivat myös säkkejä, ettei tarvinnut itse ihan kauheasti alkaa iltajuoksemaan.


Koska kuistilla ei ole vielä katossa valoa, niin minä näppäränä tyttönä tein sille väliaikaisvalon. Ihanilta työkavereilta saatu läksiäislyhty sai sisälleen pattereilla toimivan ulkovalosarjan ja voila, nyt mulla on kuistilla valo. Yllättävää kyllä, että tuollanen valosarja lyhdyssä tuo paljon lempeää valoa kuistille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti