tiistai 14. lokakuuta 2014

Ihan pihalla osa 2.

Koska viime kirjoittelusta on taas vierähtänyt ihan liikaa aikaa, niin nyt päätin sitten tehä kaksi peräkanaa. Kyllä homma edistyy, kuhan mä saisin aikaseksi useammin kertoa mitä tapahtuu.

Pihalla on kaivettu ja kaivettu, mutta nyt on salaojaputket vedetty talon ympärille (takimmaista päätyä lukuunottamatta) ja vesiputkikin on löytänyt oikean reitin. Piha näyttää nyt jo vähän pihalta, mutta vielä tulee pihaton eteen kaivannot, kun sinnekkin laitetaan salaojaputkea, koska nyt vesi jää seisomaan ja sehän ei ole vanhalle rakennukselle hyväksi. Navetan edusta on kanssa avattu, koska vesiputki ja sen seuralainen salaojaputki ovat sieltä lähteneet taloa kohti, kiertäen ja kaartaen, koska jokapuolella on valtavia kiviä ja aina lopuksi kalliota.

Edellisestä tekstistä näkee viimekertaisen pihaprojektin ja nyt näyttää jo tältä. Taloni näyttää jotenkin alastomalta nyt, kun enää sen seiniä pitkin kulje ties mitä puuta ja puskaa kuluttamassa sen lautoja. Kunhan aikaa kuluu, niin pihasta tulee taas vehreä ja tulee puitakin, mutta kauas talosta.


Takapihakin on kuin sekamelska, mutta yksi kohta on saatu kaivettua niin, että sain siihen istutettua haluamani kirsikkapuun, että keväällä saan ihastella sen kukintaa ja jotenkin tulee sellainen fiilis, että jotain pysyvää ja valmistakin tulee. Vielä on kylläkin katteen teko kesken, mutta taas se sama kulunut lause....kaikki aikanaan =D
 Ja ettei vaan yksikään kirjoitus jää vaille kiviä, niin nämä kivet tulivat pieneltä pläntiltä ja kerättiin isomman kiven juureen. Nyt sitten ihmettelen, että mitäs mä näillä kivillä teen tai mihin ne "hukkaan"


Tästä pläntistä tuli tuo kiva kivikasa. Vois vaikka jo melkein sanoa, että mä asun kalliolla joka on täynnä irtokiviä =D


Vaikka nyt ollaan jo lokakuussa, niin sinnikkäästi kukkaset vaan jaksavat kukkia6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän piha on saanut aika muodonmuutoksen ja näyttää huomattavasti paremmalta kuin viimeksi =D

   Poista
 2. Tosta talostasi tulee kyllä helmi. Meinaatko entisöidä entiseen loistoon myös piharakennukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi laittaa kaikki rakennukset kuntoon. Kaikki tila olisi tarkoitus ottaa myös käyttöön vaikka ei ihan sellaiseen käyttöön missä ne on ennen ollut.

   Poista
 3. Ihana blogi! Oletko kertonut jo tarkemmin jossain kirjoituksessa noista hienoista koristelistoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi. En ole tainnut kertoa enempää ikkunoiden koristelistoista, mutta jossain vaiheessa voisin niistä kertoa vähän enemmänkin. Jokaiselle ikkunalle on tehty uudet koristelistat, koska vanhat olivat niin huonossa kunnossa, että eivät enää olisi kestäneet. Iskä on onneksi näppärä ja taitava, niin teki vanhalla mallilla täysin samanlaiset uudet.

   Poista