lauantai 14. marraskuuta 2015

Ilmalämpöpumppu

Olen nyt asunut reilun vuoden talossani ja lämmityksenä on ollut puu. Itselle ei ole mikään ongelma lämmittää puilla, mutta vähän on hankaluuksia tuottanut se, että huoneet ovat korkeat ja lämpö karkaa sinne ja millään en ole sitä sieltä saanut kierrätettyä kunnolla käyttöön. Aikamme asiaa pohdimme ja iskän ehdotuksesta mietin ilmalämpöpumppua. Koska tulevaisuudessakin pääsääntöinen lämmönlähde on puu, niin totesin, että tuo pumppu saa lämpimän ilman kiertämään ja tarvittaessa pitää pienen peruslämmön kovimmilla keleillä, kun olen töissä. Torstaina minun ollessa töissä oli iskä asentajan kanssa laittanut pumpun taloon. Ulkoyksikkö on niin, että sen huomaa vasta, kun on kävellyt ulkona koko kuistin ohi ja sisällä yksikkö on eteisen pariovien yläpuolella. Eihän tuo mikään kaunistus ole, mutta joskus on vain pakko miettiä kauneutta pidemmälle. Nyt on selvästi tarvinnut lämmittää vähemmän, kun pumppu kierrättää katonrajasta lämpimän ilman hyötykäyttöön ja ei tuo pahemmin edes mitään ääntä pidä.


5 kommenttia:

 1. Ilmalämpöpumppu on kätevä kun sillä voi lämmittää, kylmentää tai kierrättää. Kauniin kaapin olet löytänyt ja onneksi kaivosta saatiin lopulta vettä sisään asti.

  VastaaPoista
 2. Onko sulla lukihäiriö? Hirveästi kirjoitusvirheitä. Aina siihen asti että lukemisesta menee maku. "Ilmanlämpöpumppu"? "Navetan päätyssä"? "Vesi päässyt tehnyt tuhojaan"? "Pelli auki"? "Välissä se joku juttu"-tyyliset kommentit eivät remonttitietoa hakevia paljon lohduta nekään. Vähän tarkkuutta ja kunnioitusta lukijoita kohtaan, kiitos.Olisi parempi jos ilmeisen pätevä isäsi pitäisi blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan kommentista ja kyllä minulla on lukihäiriö. Jos kirjoitustyylini (virheet sanoissa/lauseissa ja murteella kirjoittaminen) häiritsee, niin ei ole pakko tätä blogia lukea. Tämän blogin tarkoitus on alkujaankin olla ns. päiväkirja itselleni.

   Poista
  2. Nyt on kyllä pakko kommentoida, että olipas Anonyymiltä harvinaisen tökerö kommentti! Ensinnäkin Anon omakaan teksti ei tosiaan edusta mitään suomenkielen eliittiä (pilkku- ja lainausmerkintävirheitä löytyy useampikin kappale) ja toisekseen ihmettelen, miksi tällaista shittiä pitää tulla bloggaajalle oikein erikseen laukomaan? Eikö voi vain äänestää jaloillaan ja olla lukematta blogia, jos kirjoitusvirheet ärsyttävät? Ja jos näin tympeään sävyyn pitää kommentoida, niin kommentoisit edes omalla nimelläsi, etkä pelkurimaisesti Anonyymi-profiilin takaa! Todella keskenkasvuista käytöstä.

   Poista
  3. Kiitos Hanna kommentistasi. Ihanaa lukea, että ei ainakaan kaikkia häiritse kirjotushärät ja murresanat =)

   Poista