maanantai 28. joulukuuta 2015

Navetan pääty

Edellinen omistaja oli ajatellut jotain....en tiedä mitä, mutta oli kuitenkin kaivurin kanssa rikkonut navetan päädyn. Homma ei ollut tainnut mennä ihan niinkuin oli suunnitellut, joten oli sitten jättänyt homman siihen. Ennen joulua iskä sai apumiehen, sellaisen, jolla on enemmän voimaa ja rakennustaustaa kuin minulla ja yhdessä sitten tukivat navetan päätyn ja samalla navetta nostettiin takaisin oikeaan korkeuteensa, koska oli aikojen saatossa antanut perustukset periksi, kun ei kerta ollut seiniäkään tietyissä kohtaa enää. Nyt navetan pääty näyttää varsinaiselta lankku sekamelskalta, koska näin kylmällä ei voinut enää alkaa muuraamaan, mutta kahtotaan josko sitten kesällä voisi tehdä uudet seinät rikottujen tilalle ja sitä kautta myös navetta saisi tarvitsemansa tuen. Ennen vanhaan tässä päätyssä oli seinä ja sitten meni valtava hiekkanousu navetan ylisille, mutta nyt sitten muuttuu tämä ulkonäkö aika radikaalisti, koska itse olen siihen ajatellut nyt laittaa isot ovet ja navetan iso oltava muuttuu kaikenmaailman klapikoneiden ym. talvivarastoksi, koska ei siitä oikein saa enää sellaista kuin se oli joskus, kun ylisten yksi osa oli hajonnut totaalisesti kaivurin käsittelyssä.

Navetan rikkinäinen pääty näky tässä jotenkuten, mutta alapuolella oleva sisältäpäin otettu kuva kertoo aika paljon enemmän. Vielä on urakkaa, mutta nyt on ainakin pääty suoristettu ja tuettu, ettei romahda kokonaan.
Tuennan jälkeen näyttää navatta hyvinkin täysinäiseltä ja urakkaa on vielä paljon, mutta kyllä tästäkin hyvää vielä tulee.


Kun navettaa alettiin nostamaan takaisin suoraksi lahosi yksi seinämän osa melkein kokonaan, on suorastaan ihme, että ei ollut jo aiemmin tiilet varisseet alas, kun olivat jo tippumispisteessa ja sitä kautta koko rakennelma lahonnut tuolta reunalta.


Viimeiseksi vielä iloisempaa kuvaa....minun "vauva" on kasvanut jo melkein isänsä kokoiseksi vaikka Aapolla on vasta ikää n. 8kk. 


Aapolla on tälläinen erittäin hauskanen tyyli aina välillä istua. Ei mikään siro istuntatyyli =D
9 kommenttia:

 1. On siellä melkoinen työmaa! On onneksi kuitenkin vain yksi seinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vain yhdestä kohtaa on menty sisälle rajummin, mutta kyllä tuossa vielä riittää tekemistä, kun melkeinpä joka akkuna on rikki ja sisällä on monenkymmenen vuoden paskat joista onneksi on jo suurinosa ajettu pihalle. Eipähän pääse iskemään tylsyys, kun aina voi sisärempasta siirtyä vaihtelua tarvitsevana ulos =D

   Poista
 2. Aika mielenkiintoista olisi tietää mitä navetalle on ajateltu tehdä. Onneksi pääty on saatu tuettua. Muurausvaiheesta saamme ehkä kuvia. Hyvää alkavaa vuotta ja rentouttavia välipäiviä.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ihana on navetta, mutta vielä vaatii paljon töitä, että saadaan se loistoonsa.

   Poista
 4. Hienoa, että isäsi sai tuettua navetan, ettei se pääse sortumaan. Tuollaiselle tilalle on aina käyttöä

  VastaaPoista
 5. Kun saat navetan kuntoon, meinaatko ottaa sinne eläimiäkin.
  Hyvää alkanutta vuotta tassulle ja killeillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi ottaa ehjään päätyyn kanoja. Tulevaisuuden haaveena olisi myös fasaanit, mutta kanat nyt ovat varma asia. Tietty myös jokunen vuohi olis kiva ja alpakkakin, mutta ne ovat niitä haaveita vain =D

   Erittäin hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

   Poista