perjantai 4. joulukuuta 2015

Tuleva kirjastoni

Pikkuiseen kammariin tulee tulevaisuudessa itselleni kirjasto. Kirjoja minulla piisaa yllinkyllin ja olenkin päättänyt jättää talosta ns. vierasmakkarin tekemättä, koska haluan siihen huoneeseen kirjaston. Huoneeseen tulee vain kirjoja, takka ja mukava nojatuoli missä lukea takkatulen äärellä. Tänään iskä on aloittanut siellä valuun, koska nyt on takan alusta näkyvillä niin on helppo tehdä tukivalu vanhaan ja sitten tehdään myös lattioiden alushirsille uudet tukipaikat lekaharkoilla. Ennenvanhaan oli kivikasa, mutta tässä talossa ne olivat ainakin sellaisia, että tuntui paremmalta tehdä uudet tukialustat. Tässäkin huoneessa oli vanhana lattiaeristyksenä hiekkaa, savea, olkea ja purua, tulevaisuudessa rossipohjan päälle tulee ekopaperi ja ekovillaa. Kaikki muut seinät tulee näillä näkymin jäämään hirrelle paitsi ikkunaseinä, koska siihen tarvitsee laittaa lämmöneriste.

Tältä huone näytti ostopäivänä. Lattiat notkuivat vähän sieltä sun täältä ja katon pinkopahvi laikukas. Nyt on pinkopahvi katosta pois ja tulevaisuudessa toivonmukaan voin vain maalta pahvin alta löytyneet hienot laudat, mutta saapi nähdä mitä mieltä iskä on katon maalaamisesta vai pitääkö kenties nekin laudat vaihtaa.


Pönttöuuni jouduttiin purkamaan, koska siinä oli ollut pelli ainakin sen 10 vuotta auki ja vesi oli päässyt tehnyt tuhojaan. Tulevaisuudessa tässä tulee olemaan kakluuni.


Nyt vallitsee kuvissa pienimuotoinen sekasotku, mutta ei anneta sen haitata =) Toisen kammarin hirsien alla on lekaharkoista tehty tuki ja tähänkin on tarkoitus tehdä samanlaiset. Harkkojen ja hirsien välissä on se jokin juttu (jonka nimeä en nyt muista), mutta se estää kosteuden siirtymisen. Kalliolta ja maasta on poistettu kaikki orgaaninen aine ja tiettyihin kohtiin on tuotu puhdistettua sepeliä. Nyt kun ovesta menee sisälle on pudot aika huima.Näiden kivien päällä oli pönttis ja tulevaisuudessa siihen tulee kakluuni. Iskä on nyt jo tehnyt tukivalauksia, jotta tulevaisuudessakin pysyvät mahtavat vanhat kivet paikallaan.


Tähän huoneeseen pääsee salista ja salin eteisestä. Aluksi ajattelin, että laitan salista tulevan oven piiloon, mutta sitten tultiin siihen tulokseen, että lämmön kierron kannalta oven olemassaolo on välttämätön, joten ei mennä sitäkään hyvää vanhaa systeemiä muuttamaan. Huoneesa tulee olemaan siis yksi ns. ehjä seinä johon saan sitten komean kirjahyllyn.


Hirsiseinät ovat kyllä komiat tässäkin huoneessa sekä tuhannen ja yksi nupinnaulaa odottaa nyppijäänsä =D
7 kommenttia:

 1. Kade täällä moi! :) iiik..ihanata.. Mäkin oon AINA haaveillu kirjastohuoneesta! Seinät hyllyjä ja kirjoja täyteen, mukava nojatuoli nurkkaan ja joku kaunis jalkalamppu ja takka.. Ja voi että! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin haave on aina ollut oma pikkuinen kirjasto ja nyt tosiaan päätin, että mulla on niin iso sali, että yövieraat saa nukkua siellä ja tuon pikkukammarin mä muutan kirjastoksi. Sinne olis haaveena ite tehä iskän ja äiten avustuksella kirjahylly eli mä suunnittelen, iskä toteuttaa ja äite maalaa =D

   Poista
  2. no mutta sehän on hyvä diili :D Ite oon vähä liiankin innokas aina tossa suunnittelu puolessa, että tuota toista puoliskoa vähän välillä hirvittää, jos lause alkaa että "kuule, kun mulla ois yks hyvä idea..." :D

   Poista
 2. Ihana ajatus, kirjastohuone: kirjat, nojatuoli ja takkatuli :) Ihanaa, että isäsi osaa tehdä ja auttaa sinua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman iskän tietotaitoa en olis edes uskaltanut lähteä tähän projektiin. Vanhemmat auttavat minua todella paljon talon korjaamisessa ja ovat innostuneita sen remppaamisesta. Iskällä ei kyllä ole vielä mitään tietoa tästä kirjahyllyprojektista vielä =D

   Poista
 3. Tuo haave on ollu aina itelläkin. Ehkä sitten joskus. Tulee varmaan ihana paikka missä antautua kirjojen salattuun maailmaan.

  VastaaPoista