keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kylppäri

Pirtissä tuvan lisäksi kylppäri on ollut remonttikohteena joskus 90-luvulla ja kylppärikin tuottaa pään raapimista. Tuvassa kuten kylppärissäkin remontti on tehty sinnepäin ja nyt sitten kaikki joudutaan purkamaan ja koitetaan myös samalla korjata tehtyjä vaurioita taloa kunnioittaen. Kylppäri on edennyt siihen vaiheeseen, että edellisen remonttireiskan jäljet alkaa olla pois eli sementtilattia, panelit, koolaukset sekä vanhat villat. Yksi seinusta oli hirsiseinää, joka jouduttiin purkamaan kokonaan pois. Joskus aikojen saatossa seinää vasten on ollut iso leivinuuni joka on huonontanut hirstiä. Hirret olivat myös todella pahasti pullistuneet eteisen puolella. Iskä kun on käsipuoli, niin minä olin sitten se sankari joka moottorisahaa heilutteli. Iskä kyllä vieressä opasti kokoajan mitä tehdään ja miten. Nyt sitten on kylppäri siinä mallissa, että vanhaa ei ole enää kuin välikatto, joka kylläkin on purku-uhan alla, koska se on tehty myöhemmin siihen ja sekin tehty miten sattuu ja todella matalaksikin on edellinen remppasankari sen laittanut. Kylppärin katon purku on hauskaa puuhaa kun joka ikisen laudan poisnyppääminen tuottaa kardemumma/kaneli ja pauligin autokeräilykorttien tippumisen päähän. Jostain kumman syystä en ole kuvannut kylppärin seinää eteisen puolelta, mutta onneksi on sentään kylppärin sisäpuolta tullut alusta asti otettua kuvia. Mutta nyt niitä kuvia taas, koska minusta kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa =)

 
Yläkuvassa on kylpäri ostopäivänä. Jooh, suht hyvältä näyttää, mutta kun purkamaan lähti, niin totuus tuli julki. Alakuvassa taas on kylppäri siinäkohtaa kun on sementtilattia purettu (monta hikipisaraa tuli silloin luovutettua), panelit poistettu ja uutta hiekkaakin tuotu sisään.

 
Alakuvassa näkyvä hirsiseinä tuli siis ihan omin kätösin kaadettua tai no joo, moottorisaha apuna. Olisihan se ollut hienoa jättää tuo seinä, mutta oli todellakin niin huonossa kunnossa, että ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin purku. Kuitenkin on tarkoitus tehdä hyvä ja kestävä talo, kun sitä kerran on alettu remppaamaan. Se säästetään mitä vain voidaan, mutta joskus on vain aika tehnyt tehtävänsä.


Viimeinen kuva sitten kertoo, missä nyt mennään. Veskin seinät on pois ja uutta tukihirttakin tuotu jo paikalleen, ettei koko pirtti notkahda. Pieni mutta kompakti kylppäri on tulossa. Nyt olis vielä vähän liian avaraa istua istunnolle =D
Kylppäriin tulee eteisen puolelle ikkuna ihan yläreunaan, koska sitä kautta tulee sitten luonnonvaloa ja vähän myös omalla tavallaan avaruutta. Eteinen kun on todella valoisa niin tehään sopivan kokoinen/näköinen ikkuna kylppäriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti