sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Tuuletusta =)

Sireenin aiheuttamaa vauriota on tässä viimeajat korjattu. Tuvan seinä on kärsinyt aikast paljon sireenistä joka on ollut ihan talossa kiinni. Samalla kun on huonoa hirttä tai tuossa ei ollut enää hirttäkään vaan oli paikattua lautaseinää. Joku oli jossain vaiheessa aatellut korjata sen, mutta kesken oli jäänyt. Nyt on sitten huono osa purettu kokonaan pois ja uutta pattinkia jo laitettu tilalle. Vessakin alkaa olemaan jo siinä kunnossa että siittä erottaa hyvinkin millaisen kokoinen tulee tulevaisuudessa olemaan. Ja ettei vaan elämä kävis tylsäks, niin ollaan sitten vielä samalla suoristettu taloa ja samalla laitettu sokkelikivet suoraan ja kiiloja väliin, että talokin pysyisi kuosissaan. Kivet painaa tooooodella paljon, mutta onneksi tuo isukki on aika kekseliäs ja homma on sujunut enemmän kuin mallikkaasti, vaikka hidasta hommaa onkin. Nyt sitten on taas kuvien vuoro, koska nehän kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.


Ylhäällä kuva seinästä ennen kuin tehtiin lopullinen purku.
Alakuvassa näkyy sitten jo purettu seinä ja uudet puutkin tullut tilalle. Muoviakin piti ettiä oikein kunnolla, koska tuuli ja satoi parina päivänä oikein kunnolla. 
Sitten kylppäriä. Nyt on seinän puitteet jo valmiina sekä lattialle on ilmestynyt putket. Kylppärin kattoa oli kiva purkaa, kun päähän satoi joka laudan myötä kardemumma, kaneli, pauligin autokortteja sekä lankarullia. Ja lankarulla ovat oikein vanhanajan puisia sellaisia.
 
 


Sitten olisi vuorossa kuvia talon ja sokkelikivien nostosta. Tässä olisi nousemma sokkelikivi jolla riitti pituutta ja leveyttä ihan kunnolla. Mutta uskomattomasti tuollainen pienenpieni tunkki nostaa isonkin kiven. Tämä kyseinen tunkki pystyy nostamaan kylläkin reippaasti yli 30 tuhatta kiloa.
 
Yläkuvassa olisi jo osittain suoristetut sokkelikivet, mutta vähän pitää vielä fiksata, että saadaan kivet suoraan ja koskettamaan taloa eli lisää kiiloja tarvitaan =)
Alimmaisessa kuvassa näkyy taas erilainen tunkki, jolla on nytten nostettu eteisen kulmaa suoraksi ja hyvin on noussutkin. Ikkunatkin on yhä ehjiä ja paikallaan eli hidas nosto hyvä nosto.

 
Ja ettei vaan liian tylsäksi pääsiks. Alimmassa kuvassa Heron avustuksella tyhjensin rappusten alusen. Rappuset on koottu tyylillä: Reunoilla "pikkukivet" joiden päälle on nostettu tuo iso kivi. Kivien välissä on ollut tyhjää tilaa joka on ajan saatossa kasvanut täyteen heinää yms. joka on nyt jo maatunut mullaksi. iso kivi siirrettiin osittain pois päältä ja minä sitten Heron avulla kaivoin pikku lapiolla kolon tyhjäksi ja nyt se sitten pitäisi täyttää soralla.


 Tämäkin oli ihan pakko kuvata. Näin sitä ennenvanhaan laitettiin eristys pysymään seinissä sekä saatiin seinistä sellaisia, että voitiin vetää pinkopahvit päälle.

 
Meinas muuten unohtua ihan kokonaan viimeviikon homma. Tämän homman teki todella taitava rekkakuski. Tilattiin taloon tulevalle tielle soraa kolme rekka-auton lavallista ( matkaa n. 400 metriä). Rekkakuski tuli tieltä talolle päin ja samalla tiputti lavalta todella tasaisesti soraa. Kuorma- auton lähdettyä, pääsin heti porhaltamaan omalla autolla tietä. Ei ihan jokainen osaa levittää isolla rekalla soraa tuohon tyyliin =) Nyt on muuten kiva ajella tietä, ku ei oo mutavelliä koko tie.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti