lauantai 28. syyskuuta 2013

Ei uskois samaks taloks =)

Nyt sitten on suurin seinä saatu ulkoapäin täysin valmiiksi, muutos on huima. Talossa on vielä yksi pääty kesken ja sitä on alettu nyt repareeraamaan. Tarkoitus olisi laudoitus vaihtaa kokonaan ja tiesimme, että seinältä löytyy ylläri jonka aiheuttajana on ollut muurahaiset. Onneksi vauriot olivat paaaaljon pienemmät kuin pelkäsimme. Mutta nyt niitä kuvia (blogin alusta löydät valokuvat talon ostohetkien ajalta, jossa näkyy se mahtava talo, joka on kuin kauhutalo konsanaan)   =)

 
Ylempänä ja alempana kuva ikkunanalus hirrestä jonka muurahaiset ovat tuhonneet. Talon ostaessani oli salin sisäpuolella päätyikkunan alla iso murkkupesä ja siksi tiesimme, että tämä päätyseinä on kärsinyt vauroita. Täynnä onkaloita oli hirsi, mutta ei sentään koko seinän leveydeltä vain ikkunan alapuolelta.
 

Osa laudoista poistettu ja akkunan alusta korjattu. Seuraavaksi vähän koolausta ja sitten uutta lautaa seinään. Nyt kylläkin laudat on maalaamattomia, kun ei enää oikein taho maali kuivua. Keväällä sitten maalataan pääty ja vaihdetaan yläosan laudoitus, kun nyt vaihdetaan alaosa eli tuon mittainen osa mikä on nyt jo ostittain poistettu.


 
 Viimeksi oli kuva ikkunasta, jossa oli punaiset reunat, mutta ei näitä kaikkia koristeita. Kyllä mun isi on taitava, ku se nämäkin koristeet väsäs omin pikku kätösin, ku osa koristeista oli märäntyny ja osa oli liian lyhkäsiä, niin sitten tehtiin uudet. On kyllä komia akkuna, ja kummasti tuollasilla pikku hienouksilla tulee se todellinen kauneus esiin.


 
Tässä olisi sitten koko komeus täysin rempattuna. Ei itekkään meinaa uskoa siksi taloksi kuin ostin ku on muutos niin valtava ja talo on niin kaunis!
 


3 kommenttia: