maanantai 16. syyskuuta 2013

Ikkunat

Nyt on asennettu taloon uusia ikkunoita ja vinttiin repareerattiin vanhat ikkunat vaikka vuoden parin sisällä pitää vintinkin akkunat vaihtaa uusiin. Kyllä muuttuu paljon ilme kun vanhat lahonneet ikkunat vaihtuu uusiin jotka on kuitenkin erittäin samanlaiset kuin vanhatkin ikkunat. Vielä ei ole koristelistat kokonaisuudessaan paikallaan uusissa ikkunoissa, mutta kyllä ne tässä laitetaan ku saadaan ne eka näprättyä. Mutta nyt niihin kuviin, koska yhä minusta kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Yläkerran iso ikkuna maalattuna mutta ilman korjattuja vanhoja akkunoita

 
Kyllä talon ilme muuttuu kun tulee ikkunat maalattuina ja ennenkaikkea ehjinä takaisin paikoilleen

 
Tadaaa....valmis, veden ja tuulenpitävä akkuna =)

 
Uusi ikkuna saanut jo alun koristeista ympärilleen. Kelpais kyllä tuollaisenakin, mutta ihmeesti nuo pikkuiset valkoiset palikat vielä muuttavat talon ilmettä kauniimmaksi
 

Rivi uusia alakerran ikkunoita. Montaa mieltä ollaan vanhan talon ikkuinoiden vaihtamisesta, mutta tässä talossa oli aika ja ilmasto tehnyt niin pahaa jälkeä, että ei olis kannattanut alkaa korjaamaan vanhoja ikkunoita koska karmitkin olis melkeinpä jokasesta pitänyt uusia ku kulmat oli ihan pehua

 
Koko rivi uusia ikkunoita. Kyllä tämänkin kuva muuttuu vielä paljon, kun saadaan kaikki koristeet paikalleen
 

Kuka olis vuosi sitten uskonut, että mun spooky house voi näyttää tältä vaikka ei vielä ole edes täydellisessä ulkokuosissa

 

 

9 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista! Ikkunat on talon silmät, on joku sanonu. Tämä talo on kyllä pessy silmänsä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunis!!! Hatunnosto sinulle, kun pelastat tämän kaunottaren!!!

  VastaaPoista
 3. Poikkesin käymään. Hyvältä näyttävät ikkunat, melkoinen muodonmuutos ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvän näkoiset ikkunat. Voisitko sanoa mikä valmistaja teki ikkunat taloon. Oliko myös etuovi saman valmistajan tekemä. Meillä samanlainen projeti alkamassa ensi keeväänä ja olen lukenut mielenkiinnolla tätä blokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alavus ikkunat valmisti ikkunani. Alavusikkunoilta tuli myyjä pirtille, joka mittas akkunat ja kattottiin kaikki tuuletusikkunat ym. ja niiden tietojen perusteella teki sitten tarjouksen. Toimistus ym sujui todella mallikkaasti, oon ollu kyllä tosi tyytyväinen.

   Ulko-oven valmisti paikallinen puuseppä. Mistään akkunafirmasta en saanut sellasta ovea kuin halusin, niin sitten päädyin etsimään puuseppää omasta ja naapurikylästä. Yksi puuseppä sitten löyty läheltä joka valmisti täysin samanlaisen oven ja todellakin on kunnon puuovi =)

   Poista
 5. Hei! Voitko sanoa noin suunnilleen ikkunoiden hintaluokan? Ja onko se jokin tietty malli vai juuri sulle tehty? Aukeaako ikkunat sisään- vai ulospäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat ovat sisällepäin aukeavat ja Alavuusikkunoilta löytyi juuri sopivalla jaolla olevat ikkunat suoraan. Hintaluokka oli n. 7000€ kymmeneltä ikkunalta. Vintin ja kuistin akkunat on tehnyt puuseppä.

   Poista
 6. Hei. Mitä tuli maksamaan ovi teetettynä? Ollaan katseltu omaan remonttikohteeseen vastaavaa ja ovat tuhottoman kalliita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ihan tarkkaa hintaa muista, mutta n.600€ karmeineen ja pintamaalattuna sekä tuon pikkuoven salpalukolla.

   Poista