keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Voihan katto!

Nyt on hommat edenneet siihen, että tuvan katto on maalauksen alla. Haasteena on n.3 metrin korkeus ja ihana mintunvihreä väri. Vuokrattu on telineet, että pääsee vähän helpommin maalaamaan, mutta mä vihaan silti korkeita paikkoja ja mun maalaaminen on hidasta ku etanan kulku, mutta onneks äiteä ei kauhistuta niin paljoa, niin se on jeesannu maalauksessa hyvin hyvin paljon. Vieläkään ei ole maalaus täysin valmis, mutta tässä mennään tässä kohtaa.


            Kattoparru vielä maalaamatta ja kattokin vasta kertaalleen saanut maalia pintaansa
Ja sitten nämä mahtavat telineet. Kauneudella ei telineitä ole pilattu, mutta toimivuus on hyvä ja isot renkaat helpottavat liikuttamista.


Niin ja onhan mulla muutakin kivaa tullut pirtille. Alimmassa kuvassa näkyykin vähäsen uusia mittatilaustyönä tehtyjä ikkunoita. Kyllä ne puusepät osaavat tehdä niin kaunista ja juuri vanhan näköistä ikkunaa. Vielä pitäisi maalata ja laittaa lasit paikalleen, että sais ikkunat asennettua eteiseen. Puuseppä teki myös uudet karmit ja nekin on yhtä massiiviset kuin vanhatkin olivat aikoinaan olleet.Ollaan muuten myös vanhoja oven listoja laitettu uuteen uskoon. Osa saatiin ehjinä pois paikaltaan ja nyt ne hiotaan, maalataan ja laitetaan takaisin paikoilleen. Haaveena olisi, että eteiseen saisi ovien ympärille vanhat listat takaisin ja muihin pitää sitten teettää mahdollisemman lähellä olevat uudet.


Yläkuvassa vanha lista suoraan seinästä otettuna ja alimmaisissa kuvissa sama vanha lista, mutta uudellen käsiteltynä. Kyllä hiomapaperilla ja maalilla saa ihmeitä aikaan. Niin ja on ne mun äiten hermot aika hyvät, kun joka nyppylän on varovasti käsin hionut, että ei listan urat häviäisi.
3 kommenttia:

  1. Ainakin täällä Kokkolassa on sellainen saha, joka tekee omasta mallista uutta listaa. He tekevät ensin oikeanlaisen terän koneisiinsa ja se maksaa jonkin verran, mutta jos paljon listaa teettää ja haluaa juuri samanlaista kaikkialle, niin ei se silloin ylettömän kalliiksi tule. Varmaan näin toimitaan muillakin sahoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on saha, joka tekee sellasta kuin haluan tai ainakin niin lähelle samalaista kuin he pystyvät. Sahasivat viimevuonna mulle tuota ulkolautaa ja ihan samanlaista tuli kuin seinässä jo entuudestaan oli.

      Poista