torstai 13. maaliskuuta 2014

Ekovilla.

Kauan olen jo tiennyt, että pirtillä tulee seinien lämmöneriste sisäpuolelle, koska talon ulkoseinää ei vaihdettu. Ei ollut mitään järkeä vaihtaa hyvää ulkolaudoitusta sen takia, että olis lämmöneristeen saanut sinne. Nyt on sitten käynyt miehet, jotka märkäpuhalsi ekovillan seiniin. Viikon verran pitää seiniin "ammuttu" ekovilla kuivua, ennekuin päästään lyömään levyä seinään.

Ikkunat, ovet ja katon reuna peitettiin muovilla, koska eriste sisältää liimaa piti kyseiset paikat suojata muovilla, että on helppo sitten vain nyppiä muovit pois ja pinnat on puhtaat.

 Tuvan seinät on nyt sitten saanut lämmön. Seinä on tosi hauskan tuntuinen, mutta ei sitä kauheesti sais painella =)
Myös salineteinen sai lämmöneristeen seiniinsä ja lattiallekkin vähän tursusi, mutta ei ne siellä haittaa, kun kohta sinne laitetaan itse sitä ekovillaa lisää ja lankkulattia päälle.Tuvan katosta oli osa laudoista mennyt todella huonoon kuntoon, koska jossainvaiheessa on katolta tippunut vettä, kun piipunpaikkaa on siirretty. Vaikka kuinka koitin hakea, niin en löytänyt kuvaa missä olisi näkynyt huonot laudat (pirtistä kuvia n.1000 kpl tähän mennessä). Niin ja piti tänään sitten ottaa kuva aukosta, kun huonot kattolaudat oli otettu pois, kun ei eilen ollut pirtillä kameraa mukana. Tulos oli kuitenkin se, että iskä on nopea ja aukko on saanut uudet kattolankut ja reikä on hävinnyt =D2 kommenttia:

 1. Hei! Kuinka paksusti laitoitte ekovillaa seiniin? Olen aloittamasta vanhan talon korjausta ja kaikki kiinnostaa. :D Kiitos kivasta blogista!
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. keskimäärin 8 sentin kerros tuli ekovillaa seiniin. Joissain kohdissa vähän enemmän ja toisissa vähemmän, kun hirret määräs tahdin, Onnea vanhan talon remonttiin ja kiva kun piipahdin blogissani =)

   Poista