maanantai 21. huhtikuuta 2014

Lattiakoolinkit

Nyt olis tuvankin lattia koolattu. Tässä huoneessa koolaus oli haastellista, kun lattian alla kulkee myös sähköputket, vesiputket ja viemäriputki. Onneksi iskällä on hyvät hermot ja se on jaksanut tehä koolinkit kunnolla vaikka ties mitä ihme juttuja sillä on tullut vastaan. Nyt sitten saakin soittaa ja pyytää tuomaan kuivurista otetut lattialankut pirtille =) Ensin kylläkin tulee vielä lattiallekkin kerros ekovillaa ja sitten vasta lankut.

Kun ollaan saatu lankut paikalleen onkin sitten puolipanelin ja tapetin vuoro. Voin kertoa, että tapetin valitseminen meinasi viedä multa hengen, ku ei ollut mitenkään helppo valinta, mutta sain kuin sainkin valittua, mutta vasta vain tuvan tapetin =DAlimmaisessa kuvassa näkyy, kun styroksiin on koverrettu reitti putkia varten. Niin tuossa on vasta alalaudat vai miksi sitä nyt sitten sanottaisiin.


Näissä kuvissa näkyykin sitten valmista koolinkia. Vielä parrujen väliin ekovillaa, sitten lankut ja jippii, mulla on lattia =)


Pääsiäisen kunniaksi päätin alkaa tekemään äidin kanssa tontille kukkamaata. Kukkamaalle oli todellakin tarve, kun tuli vähän ostettua liljoja kukkamessuilta ja ne piti saada maahan. Halusin laittaa liljat tulevan saunan eteen, koska saunan korjausprojekti ei ole vielä vuoteen pariin ajankohtainen, niin saavat siinä olla nyt ainakin siihenasti rauhassa. Kivet ovat kerätty tontilta jossa on tuollaista hakattua sokkelikiveä vähän siellä täällä. Selkä ei muuten kiitä meikää juuri tällä hetkellä, mutta hieno siittä tuli, vaikka onkin vähän vintinväntin sinne sun tänne =D

Tässä kuvassa vasta suunnitellen, että tähän se tulee.


Nyt on kukkamaa valmis ja olen istuttanutkin sinne n.40 liljaa. Osa liljoista oli sellaisia, jotka viimevuonna ostin kukkamessuilta ja ne olivat kesän "ruukussa" (iso vanha sinkkinen istuma-amme). Kesän mentyä siirrettiin liljat äiten kasvilavaan talveksi ja nyt sitten pääsivät omaan maahan.


Raahasin myös metsästä vanhan ison padan, jossa sopivasti reikä pohjassa. Nyt pääsi pata uuteen paikkaan ja sai sisuksiinsa viimevuoden viimeiset sipulihankinnat, jotka ovat myös tähän asti ollut kasvihuoneessa odottamassa ulospääsyä. Ostin sipulit alesta niin myöhään, että ei voinut enää ulos istuttaa, mutta kasvihuoneessa oli vielä multa sulaa =D


Pakko oli kuvata osa pikkutaimista. Kouliminen vähän karsi näitä taimia, mutta ei se niin väliä, ku nämä on kokeiluversiot, jotka olen jo reilu viikko sitten kiikuttanut pirtille. Taimet on ollut nyt salissa jossa on huomattavasti viileämpää, kuin mitä vanhemmilla oli. Voi kyllä olla, että ei ilma niinkään ole teilannut mun kasveja vaan mä itte, kun koulin ehkä vähän liian kovakouraisesti. Onneksi pieniä taimia on vielä n.150 (Juuh...mopo tosiaan karkas käsistä)2 kommenttia:

  1. Onpas sinulla ihana talo!!!! Tuollaisesta vanhasta talosta minäkin haaveilin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on minun unelmani ollut lapsesta asti. Olen koettanut löytää blogistasi kuvaa talostasi, mutta en ole löytänyt (utelijas persoona olen) =D

      Poista