sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kylmän eteisen lattia ja kasvanut kivikasani =D

Viime kirjoituksesta on vierähtänyt aikaa, mutta kun on ollut vähän kiirettä. Tuvan lattia on saatu tehtyä kokonaan ja nyt ihmettelen väriä, koska haluan valkoisen lattian, mutta vanhemmat varoittavat, että liian valkoinen lattia ei ole hyvä, koska siinä näkyy kaikki lika. Haluan, että uuden hienon laudan syyt näkyvät ja siksi päädyin osmo color öljyvahaan. Nyt on ollut testissä sitten, että laitanko yhden vai kaksi kerrosta. Pitkän pohdinnan jälkeen totesin, että laitan yhden kerroksen valkoista vahaa ja toisen kerroksen kirkasta. Kaksi kerrosta valkoista teki sen, että lattia näytti liian valkoiselta ja puun syyt olivat melkein kokonaan näkymättömissä.

Tässä lankussa on toisella puolella yksi sivelykerta ja toisella puolella kaksi, eron huomaa tai ainakin minä huomaan =DJa sitten se niin ihana kuistin lattia. Joka huoneeseen tulee samanlainen väri lattioihin ja nyt näyttäisi siltä, että vain salin lattia mahdollisesti saa erilaisen lattialankun, mutta ei sitäkään vielä tiedä. Kaikista ovista puuttu vielä koristelistat ympäriltä, joka tulee vielä muuttamaan ulkonäköä. Joudun myös vielä kertaalleen maalamaan eteisen lattian ja seinät, koska nyt  kun taloa on lämmitetty ja pidetty lämpimänä, ovat seinien ja kattojen puut alkaneet kuivua ja sitä kautta on tullut halkeamia maaliin.

Tällä hetkellä on myös menossa tuvan puolipanelin värjäysoperaatio. Laitan puolipaneleihin samaa osmoa kuin lattiaankin, mutta paneleihin tulee kaksi kerrosta, jolloin näkyy vain ihan vähän puun omat syyt ja oksien kohdat. Nyt puolipanelit ovat kuivumassa tuvan lattialla, mutta suojasin lattian kyllä alta etten heti suttaa uutta lattiaa vaikka vielä se pääsee hionnan alle ennen osmon levitystä.


Ja sitten operaatio kivikasa. Kasasta piti tulla pieni ja hillitty, mutta toisin kävi koska kiviä on niin tuhottomasti ja johonkin ne piti saada. Kivikasan ympäriltä on lähdössä melkein kaikki puut, koska ne kasvaa toisissaan kiinni ja haluan, että isolla tammella on tilaa kasvaa, joten hyvin siihen mahtu isompikin kivikeko. Nyt saan niitä kukkasiakin siihen laitettua oikein kivasti ja montaa eri plaatua. Nyt olen sinne jo istutan viimevuonna lahjaksi saamani kerrotut valkoiset pionit.

Työkaluina tässä hommassa oli iskän ihana traktori, uuden kottarini ja tietenkin Hero. Kyllä jossain viipottaa myös Oskari kissa joka ei piittaa edes traktorista.


Pionit olivat talvehtineet hyvin väliaikaismaassa ja nyt sitten pääsivät sinne mihin olin heitä ajatellut. Toinen pioni on vähän korkeammalla kasassa.


Siinä se koko kokonaisuus. Tarkoitus on istuttaa ihan monivuotisia ja sitten yksivuotisia. Osa sellaisia joilla on juurakko tai joku vastaava ja osa siemenestä.


Lopuksi vielä löytöjä tontilta. Olen aina tykännyt erilaisista padoista ja yksi lempikukistani on narsissi ja mistäköhän sen huomaa tontilla =D

Vielä lopuksi pirtin pääinsinööri ja tarkkailija Hero, joka on aina valmis kaikkeen =)5 kommenttia:

 1. Tuo maali on varmasti hyvä valinta olen kuullut että sen päälle ei sitten sovi ihan mikä maali tahansa.
  Kukka istutukset on hyvännäköisiä, onko muuten suunnitelmia pihan suhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saman firman väritöntä on tarkoitus laittaa päälle. Pihan suhteen on miljoona suunnitelmaa, mutta aina ne muuttuu kun alan tuumasta toimeen. Useasti myös mun suunnitelmat romuttaa, se että lapion kun lyö multaan, kalisee hampaat suussa, kun taas löysin kalliota =D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mä olen iskälle sanonu, että pikku-ferku saa asua pirtin yhes varastos ikuisesti =) On muuten niin ihana traktori ajettavaksi ja pystyy sitten kaikkeen,pieni ja pippurinen menopeli.

   Poista
  2. Voimaa kaikkeen ja sitt viä noin elegantti ulkonäkö että voi käydä kylillä tyylillä <3

   Poista