sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Raunio saa uuden elämän

Kevät tuli auringon kera, joka tarkoittaa sitä, että sisällä ei tapahdu juuri mitään, mutta ulkona taas alkaa tapahtumaan. Parhaimmillaan pihalla päristää yhtäaikaa haketin, moottorisaha ja kaivuri =D Tontillani on vanhan viljasiilon rauniot ja ne ovat melkein pihamaalla, eli näkyvät navetan edustalla. On vanha sanonta, jossa todetaan, että mitä ei voi piilottaa kannattaa tuoda esille ja niinhän minä sitten teen. Raunio on täynnä villivadelmaa, villiruusua ja ties mitä puuta sekä heinää. Niin ja ettei vaan menis liian helpoksi, aion tehä raunion kehikkoon itelleni kasvimaan. Rauniossa on ollut kolme huonetta ja kaikkien ulkosokkeli on sieltä täältä rikki, mutta sisäseinien sokkelit ovat suht ok kunnossa.

Ja sitten tuumasta toimeen. Puut nurin ja pohjaa kaivamaan tyhäksi. Jossain kohtia on vielä kivijalkaa pystyssä ja ne saavatkin jäädä pystyyn. Koska puita oli rauniossa paljon, niin juurakkoakin on paljon, mutta ei se menoa haittaa, kun kaivuri on pihassa. Nyt on ensimmäinen osa tyhjennetty niin tyhjäksi kuin tyhjennetään mullasta yms. mitä sieltä löytyi. Juuria nypitään/revitään käsin pois. Seuraavaksi sitten hevon kakia paljon pohjalle ja uutta multaa päälle.

Jostain syystä, en ole ottanut rauniosta kunnon kuvaa, mutta tästä kuvasta näkyy pinkkien kottikärryjen takana raunio, ei kyllä heti samaksi uskois, kun oli täynnä puita.


Nyt ensimmäinen osa näyttää tältä ja voi olla, että tänäkeväänä ei ehdi muuta, mutta hyvä alku. Nämä puut ovat raunion sisältä ja raunion reunalta ja risua/juurakkoa on nyt ympäri ämpäri raunioita, mutta risut päätyvät hakettimeen ja juurakot kaivetaan maahan maatumaan.


                                                            Ja sitten itse raunion reunat

Alimmainen kuva on otettu raunion kaivamattomasta päästä. Tuossa osassa sokkeli on huomattavasti pienempää ja hyvin piilossa tuon  kaikenmaailman risun, heinän yms. alla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti