lauantai 2. toukokuuta 2015

Piha

Viime kirjoittamisesta onkin vierähtänyt aikaa, mutta ei täällä nyt ole niin kauhean näkyvää tullut aikaiseksi, koska on kaivettu salaojia ja tehty ryytimaata. Nyt ollaan jo sentään niin pitkällä, että nurmikon siemenet on ostettu ja alkaa ryytimaakin näyttämään siltä miltä pitää, vaikka vielä on paljon kesken.

Sisällä ei ole tapahtunut nyt vielä mitään, kun ei pysty listoja maalaamaan, niin hommat vähän seisoo sisällä, mutta nyt on ollut niin kaunista, että ei sitä sisällä olisi viittinytkään tehdä mitään. Täällä kun remontti etenee vähän myös tuon taivaalla olevan keltaisen pallon mukaan. Kauniilla ilmalla ollaan ulkona ja tehdään pihahommia ja sateella sitten köhnätään sisällä. Ne sadepäivät mitä on ollut, niin ne menivätkin sitten pistokkaita kouliessa, kun joku taas vähän innostui laittamaan niitä siemeniä multiin.


Tämän näköinen kyntöpelto on juuri tällä hetkellä etupiha. Täytemaata on jo laitettu jonkin verran, mutta vielä lisää sitä laitetaan, että saadaan maahan vähän kovuutta saven muodossa.


 Navetan edusta on kanssa kuin kyntöpelto, mutta tästäkin on jo muodostumasta hyvää vauhtia tasamaa, että pääsen kylvämään nurmikon siemenet. Tässä on pikku keko täytemaata odottamassa pääsyä omaan paikkaansa

 
Ryytimaa on edennyt ja menneellä viikolla sain sinne tulevan mullan. Nyt on tullut laitettua pohjaan talon vintiltä otettu puru sekä hevonkakkaa turpeella. Sitten oon sinne laittanut yhen vanhan multakasan ja seuraavaksi sitten lähtee vielä kerros tätä hyvää multaa, että saa kasvit hyvän kasvumaan.

 Kasvimaalla näyttää tällä hetkellä tältä


Kun kerran kameran kanssa pihalla käyskentelin, niin oli pakko sitä vähän kuvata kevään edistystäkin. Nyt on jo pionit tullut piilostaan näkyviin ja tulppaanit sekä narssissit kukkivat. Krookukset ovat jo kuihtuneet.

Kevään hommiin kun tosiaan kuuluu nuo siemenet, niin tässä on minun vähän ylimennyt hurahdus eri tomaatteihin ja chileihin...on siellä pari kukkastakin kasvamassa. Seuraavaksi pitäisi sitten löytää jostain yks pöytää lisää, kun kohta lähtee taas läjä siemeniä multiin, että saan kesäkurpitsaa ym. myös omasta maasta.

Puuhommatkin on aloitettu, mutta vielä tarvisi tehdä paljon lisää


Sitten vielä minun kullannuput. Hero sai tänään huutokauppahuutona itselleen uuden pallon ja sillä on sitten menty vauhdilla ympäri pihaa.
3 kommenttia:

 1. Sullahan on hommat jo pitkällä. Tuo kasvimaa on aivan huippu keksintö muurien suojassa.

  VastaaPoista
 2. Tuohon pihaan vielä jotain pioneja, ruusuja sekä syreenejä niin siitä tulee kyll erittäin upea. En tiedä oletko edellisten kasvien ihminen mutta tarkoitin kuitenkin jotain vanhakantaisia kasveja. Siemenet ovat hyvin itäneet. Sitten kun pääset kylvämään nurmikon niin pihan ilme alkaa muuttua vihreämmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon talojen muodostamaan pihaan ei kauheasti tule muuta kuin nurmea, koska ajatus on pitää se mahdollisimman helppona nurmikon leikkuuta ajatellen. Muualle kyllä tulee vaikka mitä kasveja, kunhan nyt ensin saadaan tehtyä nurmet, niin sitten on aikaa miettiä, mitä mihinkin laittaa kasvamaan, että ei tarvi montaa kertaa niitä siirrellä =D

   Poista