keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Pihan laittoa osa miljoona ja yksi

Pikkuhiljaa alkaa näyttämään siltä, että tänäkesänä pitää hankkia ruohonleikkuri. Mansikkamaa on vielä kesken, kun loppu kate...eli pitää tehdä paljon lisää, mutta mansikat on kuitenkin maassa, kuten myös viinimarjapuskat sekä raparperi. Ensimmäinen raparperipiirakkakin on jo tehty sekä syöty =)

Nurmikko tehdään vaiheittain, koska pihalla pitää päästä kulkemaan. Nyt on ensimmäinen osa nurmikkoa kylvetty ja se saa rauhassa kasvaa, kun ei siinä kuljeta (paitti Hero ja Oskari).


Olen jo aikaisemmin manannut maaperästä löytyviä kiviä ja tämä kertokoon, että niitä on paljon. Tähän ilmestyi pakon sanelema kiviaita, koska nämä kivet on nurmikkoalueelta kaivettuja ja osa on jopa kuljetettu muualle.


Tontille on myös ilmestynyt mansikkamaa jota reunustaa viinimarjapuskat. Tosiaan kate loppui kesken, joten ei ole vielä ihan sekään valmis. Mansikoita on kolmea eriä laatua ja osa on viimevuonna istutettuja, mitkä kaivoin ylös ja laitoin ne nyt tehdylle maalle.Harsoakin on joutunut käyttämään, koska joinakin öinä on vielä käyty miinusasteella. Osa mansikoista jo kukkii eli kyllä sieltä jotain satoa pitäisi tulla. Vähän karkasi meikältä mopo käsistä ja mansikoita tuli huomattavasti enemmän, mitä olin ajatellut =D


Kaivuuhommissa tuli mansikkamaan viereen monttu joka täyttyi vedellä. Päätin että monttu saa jäädä, koska siinä pysyy vesi. Nyt on mansikoiden, viinimarjojen ja raparperin kastelu helpompaa, kun on vesi vieressä. Mansikkarivien keskellä menee kastelunauha, joka tulevaisuudessa pumpun avulla kastelee marjat.


Nyt on jo ensimmäiset tulppaanit kuihtuneet, mutta tilalla kukkivat narsissit ja liljatkin ovat jo hyvällä vauhdilla kasvamassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti