tiistai 5. toukokuuta 2015

Ennenaikainen joululahja

Sain tässä vähänaikaa sitten hyvin hyvin ajoissa joululahjani. Joku aika sitten kierteli kylässä nuori jätkä jolla oli valokuvia kylän taloista ja koettivat nyt löytää niiden talojen nimiä ja ketä niissä nyt mahtaa asua. Tämä nuori poitsu meni vanhempieni talolle ja selitti asiansa ja kun vanhemmat katsoivat kuvia löytyi sieltä minun taloni. Kuvat ovat näitä ilmakuvia ja poitsu sen firman palveluksessa. Toisella kertaa kun poitsu tuli vanhemmilleni menin minäkin siellä käymään ja näin kuvia talostani 50-luvulta. Talostani ei ole löytynyt kuin pari vanhaa kuvaa ja nyt ensimmäisen kerran näin miltä talo ja sen pihapiiri on ollut viiskytä luvulla. Itsellä kävi mielessä, että olisi todella mahtavaa saada seinälle kuvasta tehty iso taulu, mutta hinnat oli ihan liian kaukana mun budjetista, kun joka suuntaan muutenkin menee rahaa rempatessa.

Meni pari viikkoa niin vanhempani tulivat kylään ja iskä sanoi, että saat nyt jo joululahjan etukäteen, koska tätä on vaikea pitää piilossa ja samalla ehjänä. En osannut yhtään aavistaa mitä isosta litteästä paketista tulee, mutta kun sain paketin auki olin ihan äimänä.
Koko episodissa oli myös hauska piirre, kun menin vanhemmille olivat he jo tehneet pojan kanssa kaupat kyseisestä kuvasta ja poika lähti todella hyvin vanhempien salailuun mukaan, että en saanut mitään vihiä siitä, että kuva oli jo minulle tilattu. Hupaisaa oli myös se, että kuvia oli n.4 kpl ja vanhemmat olivat valinneet saman kuvan, kuin olisin itsekkin valinnut, koska tässä kuvassa näkyy kaikki rakennukset ja pihapiiri parhaiten. Täällä on ennen ollut eläimillä todella isot tilat, kun vain talojen sisällä oleva piha oli eristetty eläimiltä, muuten täällä on lehmät ja lampaat saaneet mennä isolla laitumella ja ihan pihapiirin tuntumassa. Ei ehkä kaikki minun ikäiset tälläisestä kuvasta haaveile, mutta minusta tämä on ihan äärettömän mahtava ja kuva sopii todella hyvin tuvan seinälle, voi olla että salin valmistuttua kuva pääsee saliin, koska haluan tämän muiston olevan kunniapaikalla.

2 kommenttia:

  1. Olipa kyllä kerrassaan mahtava lahja! Kyllä tuon saa laittaa kunniapaikalle.

    VastaaPoista
  2. Kyllä mä vain olisin tuollaiseta haaveillut! Mahtava lahja :)

    VastaaPoista