maanantai 5. tammikuuta 2015

Valoa!

Ennen joulua sain tupaan sähkövalon. Ihminen on hyvin tottuvainen. Itse elelin elokuusta joulukuuhun pienen pöytävalon turvin ja tarvittaessa oli akkukäyttöinen retkivalaisin, mutta hyvin tuli niillä toimeen. Sitten kun sai tupaan kattovalon, joka valaisee kunnolla, huomasin kuinka paljon kyseinen valo kuitenkin helpottaa elämää ja todella iloinen olen ollut kyseisestä valosta.



Tänään lähdettiin äidin kanssa käymään kaupassa kolmen jälkeen ja iskä jäi Heron kanssa pirtille (ihmettelin, kun iskä niin kovasti meitä komensi lähtemään kauppaan). Kaupoista tullessamme tulimme pirtille ja kun vanhemmat olivat lähdössä totesi iskä, että tuus näyttää eteiseen valoa. Minä sitten nappasin taskulampun kuten aina ja mennä lömpsin eteiseen, jolloin iskä pläjäytti katkasimesta valot päälle. Nyt on siis eteisessäkin katto valo. Valaisimen ostin jokinaika sitten kirpputorilta ja näköjään yksi lamppu oli toiminnassa, mutta sekin valaisi todella paljon. Nyt ei enää tarvitse taskaria kun lähtee ulos, kun eteisen lamppu valaisee eteisen lisäksi myös hienosti kuistia. Hyvin on myös valojen katkaisimet suunniteltu, kun kuistilta tulee eteiseen saa siittä seinän pielestä valon päälle, kuten myös tuvasta ja myös salineteisestä. Nyt siis tulee mistä suunnasta tahansa eteiseen saa valon päälle sekä pois naapurihuoneista. Hyvin on iskä asian suunnitellut.


Alapuolen kuva on otettu ulko-ovelta. Nyt pariovet näyttävät vielä hienommilta, mutta tuo sekamelsa niiden takana ei niin hienolta, mutta eteinen on vielä ihan kesken, kuten myös kuistikin, mutta sitä ei tässä kuvassa näy =D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti