torstai 11. helmikuuta 2016

Kirjasto osa 2.

Sisällä ja ulkona työt vähän hyytyivät kun tuli kovemmat pakkaset ja se peevelin pakkanen laittoi myös vesiputken jäähän. Noh, vesiputken kanssa meni oma aikansa, mutta jäätymiskohta löydettiin ja nyt vesi taas virtaa taloon. Pakko on kyllä todeta, että oma isäni on jokin hemputin macgyver, iskällä ei ollut sellasta laitetta millä sais paineella menemään kuumaa vettä putkeen niin sehän sitten väsäs vanhasta painepesurista sellasen ja vettä otettiin pihalta ja kuumennettiin sisällä ja sitten paineella putkeen ja niin se vaan sulatti jään.

Mutta  nyt asiaan. Kaikki hommat tietty sisällä jäi vähän vaiheeseen kun piti ensin saada vesi taloon, mutta nyt on kirjastossa rossipohja tehtynä ja ekologisesti käytettiin tuvan vanhoja lautoja siihen hommaan ja nuo vanhat laudat eivät todellaakaan ole mitään kauhean vanhat ja olivat ihan liian kaposiakin ollakseen talon alkuperäiset lattialaudat. Iskä myös valasi muurin pohjaan lisätukia lecaharkoista ja nyt sitten vielä muurattiin niin, että vanhat ladotut isot kivet myös pysyvät paikallaan. Lecaharkoista myös valettiin tuet rossilattian tukipuille. Vanhat kivet oli hienosti sinne ladottu, mutta osa kivikasoista oli jo sortunut, niin sitten poistettiin loputkin ja laitettiin kaikki tukipuiden pilarit lecaharkoista joille iskä teki aina betonialustan. Kuvia on nyt alkuvaiheesta ja tulevaisuudessa sitten taas lisää kuvei, kun homma etenee. Ihan viimeisimmästä valusta ei ole vielä kuvaa.

Kuvassa ollaan jo saatu talon alusta siivottua kaikesta ylimääräisestä ja iskä on tehnyt betonialustat harkkoille ja laittanut harkot valaen myös paikoilleen sekä tukipuut paikoilleen.


Nyt on jo rossipohja (vai onkohan se trossipohja, tiedä sitä sitten) saatu aluilleen. Rossipohja on muuten jo ihan valmis, mutta tää hömppä ei oo ollu niin viisas, että olis valossa hyökännyt sinne kameran kanssa, joten loput sitten seuraavalla kerralla =)


5 kommenttia:

 1. Hei! Olen jo jonkun aikaa seuraillut blogiasi ja remonttisi edistymistä ja saanut siitä innoketta myös oman blogin perustamiseen. Meillä ei täällä ihan noin isoa projektia talossa ole kuin siulla, mutta remontointia ja maaseutuelämää kylläkin. Jään innolla seuraamaan jatkossakin talosi edistymistä. Remontti-iloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan kesti minullakin aloittaa tämä blogi, mutta yhä se tämän blogin tarkoitus on olla itselleni päiväkirja siittä mitä on tehty milloinkin ja mistä lähdetty, että ollaan päästy siihen missä nyt ollaan. Remontti-iloa myös sinne =)

   Poista
 2. On ihanaa kun sinulla on noin taitava iskä tekemässä.

  VastaaPoista
 3. Hei, kiitos tätä blogia on ollut ilo seurata ja lukea. Meillekin on käynyt mielessä perustaa oma vanhan hirsitalomme kunnostusta käsittelevä blogi. Nyt sitten vihdoin saimme sen aikaseksi - eli kaikki on vielä alussa ja paljon olisi opittavaa. Voitte ehkä neuvoa kokeneina "blogareina".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet tykännyt blogistani. Voin koettaa auttaa blogin suhteen, mutta itsekkin yhä opettelen koko blogimaailmaa.

   Poista