torstai 15. syyskuuta 2016

Unelmani ulkoa ja vähän pihaakin

Kesä tuli ja kesä meni, mutta nyt on sitten talon kaikki seinät ja ikkunat kunnossa. Blogin pitämisessä on ollut tarkoituksellinen luova tauko, kun tuntui että kaikki tapahtuu niin hitaasti ja kuitenkaan ei aikaa riittänyt kaikkeen.

Keväällä raivattiin tosiaan perunamaa, jossa kasvoi erittäin hyvin perunat, punajuuret, porkkanat, punasilpulit, tilli yms. Kiusana oli kylläkin valkojuuri, joka tulee nyt saamaan myrkkyä, kun sato on nostettu ylös. Maa mihin perunamaa tehtiin, on tosiaan ollut villinä heinikkona reilut 15 vuotta ja ei ne yhdellä puhdistamisella katoa.

Tärkein homma oli kuitenkin talon yläkerran päätyikkunoiden uusiminen ja toisen päädyn uudelleen laudoittaminen. Alkujaan toisen päädyn laudoittaminen jäi sen takia, että se on niin korkealla, että tarvittiin nosturi ja tänä kesänä löytyi sellainen nosturi läheltä. Nyt talo on puupinnaltaan valmis...Jeeee! Jossain vaiheessa pitää vielä katto pestä ja maalata, mutta se ei ole todellakaan seuraavana listassa Mutta nyt kuviin, joissain kuvissa näkyy vähän epäsiisteyttä, kun ei kaikkea ole tullut siivottua nurkista, mutta ei anneta niiden häiritä.

Tämän näköinen oli talon pääty ostopäivänä ja toinen pääty hyvinkin samannäköinen


Nyt päädyt ovat saaneet uudet ikkunat ja paljon uutta lautaa sekä maalia, mutta värit ovat samat kuin joskus kauan sitten ja koristeetkin on uudet, mutta tehty vanhaan malliin. Itse tykkään ihan älyttömästi.
                                                            Minun kaunis kotini <3
                                        (vielä pitää siivota pihasta ylimääräiset roinat pois)


Samalla kun ollaan ulkokuorta kohennettu on myös pihaa laitettu. Nurmikko kasvaa toisessa osassa erittäin hyvin ja toisessa vähän heikommin, mutta kyllä siittäkin hyvä tulee kuhan aikaa kuluu. Kauan olen haaveillut pihakeinusta ja vihdoinkin sain sellaisen. Vanhemmat ostivat minulle keinun synttärilahjaksi. Aapon kanssa siinä ollaan ehtoisin istuttu ja suunniteltu loppu pihaa.


Vanhat tikapuut saivat tänävuonna toimia "ruokarappusina". Kuvassa kasvit ovat jo vähän nuupahtaneet, kun kesän ovat tuottaneet satoa, mutta vieläkin ne vain jaksavat kituuttaa ja kypsyttää paprikoita, tomaattia ja yrttejä.


Ja on sitä saatu puuvajaakin täydennystä talvea varten. Kyllä näillä pitäs taas yks talvi lämmittää.5 kommenttia:

 1. Talo on nyt todella kaunis! Ruokarappuset on valtavan hieno keksintö! :)

  VastaaPoista
 2. Wau! Olet tehnyt mielettömän urakan kyllä vanhempiesi kanssa. upea talo! :) Olisiko mahdollista saada postausta keittiöstä ja hienosta huuvastasi valmiina? :)

  - haaveilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Laitan postauksen tuvasta ja varsinkin huuvasta, kun saadaan se ihan valmiiksi asti.

   Poista