maanantai 5. joulukuuta 2016

Kirjasto etenee!


Pikkuhiljaa on kirjasto edennyt. Nyt on ehkä koko jutun hitain osio menossa, kun nupinnauloja nypitään seinästä ja katosta. Laitan nyt vähäsen kuvia kirjaston edistymisestä. Viimeksi kun kirjoitin oli kirjastossa rossipohja ja kakluunin pohja. Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että takan taakse tuleva palosuojalevy on laitettu paikalleen ja se on tosiaan vaaleanpunainen levy, joka tulee saamaan valkoisen värin jossain kohtaa pintaansa. 


Tuhannen ja yhden kerran olen tämän pienen huoneen siivonnut ja taas kaipaisi siivousta. Seinät ovat saaneet koolaukset pintaansa.


Kakluuni on muurattu ja kuivumassa. Kulmamallin kakluunin halusin, kun huone on niin pieni, että muunlaiset olisi vieny minusta liikaa tilaa.


Kirjaastoon on ilmestynyt lattia joka kylläkin on suojattu paperilla, kun projekti nupinnaulat odottaa. Seinät ovat saaneet myös levyt pintaansa. Seiniin ja lattiaan tuli ekovillaa, kuten on myös laitettu muuallakin talossa. Niin ja tietenkin pitää se kynttelikkö olla tässäkin huoneessa. Ulkoa kun katsoo, ei kukaan näe kuinka keskeneräisessä huoneessa tuo kynttelikkö on. Tänävuonna olen laittanut tulopuolen ikkunoille kynttilät. En raaskinut ostaa kerralla talon joka akkunaan kynttelikköä, siksi nyt vain näkyvämpi puoli sai kynttilät.


Kunnollinen kuva kakluunista. Seuraava vaihe on pinnan pieni "hionta" ja sitten laatoitus. Kuvan lattia ja kakluuni ei oikeasti ole vinossa, vaan mä olen taas onnistunut kuvaamaan jotenkin hassusti =)


Tässä talossa ei tehdä mitään ilman karvaisia apulaisia. Minä putsaan hirsiseinää ja pojat vahtivat. Minun pieni karvaturrini on kasvanut jo isoksi pojaksi. Aapo on huomattavasti massiivisempi ja karvaisempi kuin isänsä.


Kirjastosta jätän yhden seinän hirrelle ja siivousta tässä seinässä riittääkin. Tähän seinälle olisi myös tarkoitus rakentaa kirjahylly. Kirjahyllyyn ei tule ollenkaan takalevyä jolloin hirsiseiä näkyy kirjojen lomasta. Haaveissa on, että laitan hyllyihin valot niin, että korostavat hirsiseinää.


Seinällä oli pinkopahvien alla joitain vanhoja kirjeitä tai mahdollisesti jonkin koululaisen vihosta otettuja sivuja. Harmi vaan kun ovat tekstit hävinneet ja muutenkin todella paljon lähteneet nämä paperit seinästä. Käsiala on kyllä todella kaunista.


Kirjaston katto on minusta niin hieno, että se saa jäädä näkyviin. Nyt vain pitää saada nuo miljoona ja yksi nupinnaulaa pois katosta (voin kertoa, että ne ovat todella syvällä laudassa). Nupinnaulojen jälkeen on huolellinen pesu ja sitten katto saa maalia päälleen. Vintissä pitää kylläkin laittaa katon päälle tervepaperi ja sitten vielä ekopaperi, ettei eristeet tulevaisuudessa valu päähän lautojen koloista.

Vanhan talon seinät kun ovat kiemuralla sinne tänne ja ei niitä suoraksi saa, niin sitten kurvitellaan. Onneksi isäni omistaa pitkät hermot ja taitavat kädet. Levy on leikattu hirsiseinän mutkien mukaan täysin sopivaksi.


Olen muuten jo hankkinut kirjaston tapetinkin, mutta sen näkee sitten vasta, kun se on laitettu seinään ja huone on muutenkin valmis =)

5 kommenttia:

 1. Ihanasti työt edistyvät. Itselle tuli mieleen että jos noista käsin kirjoitetuista saisi edes kohtuu isoja paloja laittasin ne raameihin lasin alle. Vaikka ei kokonaisena saisikkaan niin isoa palaa. On niin kaunista käsialaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin ottaa yhtä palaa jo aikaisemmin talteen, mutta paperi kirjoituksineen menee ihan pieneksi suiruksi. Paperi on niin haurasta, että ei onnistu ottaminen muuta ku sentin suiruina.

   Poista
 2. Vau, hienosti etenee! Vanhat esiin tulevat pinnat kätkevät kyllä uskomattomia asioita sisäänsä ja arvoituksellisia viestejä - ja toisaalta myös niitä ikäviä nupinnauloja! :(. Meillä sama nyppiminen tiedossa, huoh.

  VastaaPoista
 3. Tuli sellainen ajatus tuon kirjoituspaperin kanssa että olisikko onnistunut jos ensin olisi liimannu päälle kirkkaan kontaktimuovin ja sitten irrottanu sen. En tiedä mutta voisi varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo on mitä parahin idea. Tarvii testata heti sit ku saan kontaktimuovia.

   Poista