torstai 8. kesäkuuta 2017

Sali sen kuin etenee

Salissa on tapahtunut paljon muutosta sitten viime postauksen. Rossipohja tuli valmiiksi ja kaikenmaailman koolaukset paikoilleen lattiaan ja seiniin. Pistorasiat paikalleen ja takan tukimuuraukset valmiiksi.

Myös vintillä tapahtui, kun salin yläpuoli vintillä siivottiin ja laitettiin kaikki siinä osassa valmiiksi ekovillaa varten.

Tänään aamulla salissani näytti tältä, kun lähdin töihin

Töistä kotiin tultaessa (n. 9 tuntia väliä) oli sali tämän näköinenVoin muuten kertoa, että vaikka ovissa oli muovit, niin silti tuota pölyä on ihan joka puolella. Hienosti hoiti ekovillan puhalluksen sama firma, joka puhalsi tuvankin seinään villat. Homma oli vienyt n. 5 tuntii ja risat. Nyt sitten on viikon kuivumisaika ennen kuin hommat salissa jatkuu. Nyt alkaa näyttämään siltä, että mä saan tänävuonna viedä joulukuusen valmiiseen saliin =)

Vintiin en aamulla kömpinyt kuvaamaan, vaikka kyllä olisi pitänyt. Äitini kun siellä monen monta tuntia vietti siivoten. Vintissäni on älytön läjä vanhoja aikakauslehtiä yms, jotka äite lajitteli vuosilukujen mukaan laatikoihin ja uudemmat päätyivät roskiin. Äite myös harjasi ja putsasi koko sen puolen vintistä. Itellä kun ei aika taho riittää kaikkeen, niin on mahtavaa kun "vanhukset" ehtii ja jaksaa.

Nyt vintin salinpuoli näyttää tältäKuvissa näyttää että ekovillaa on ihan äääärettömän paljon ja kyllähän sitä onkin, mutta viikon aikana tulee laskemaan jonkin verran, kun asettuu paikalleen.

Nyt totean ilolla, että minun talossani on viimeinenkin huone nyt saanut lämmöneristeet kylkeensä =)

9 kommenttia:

 1. Onnittelut! t. melki kade jonka remontti ei etene suuntaa tai toiseen :D

  VastaaPoista
 2. Pian pääset jo sisustamaan salia. Kohta siellä on remontti ihan valmis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remonttia vielä riittää, kun listoja puuttuu sieltä sun täältä ja tuvan, kuistin ja eteisen lattiat joudutaan sutimaan uudestaan, kun on mennyt parissa vuodessa jo todella huonoon kuntoon. Olen todella pettynyt osmo colorin tuotteeseen ja nyt sitten lattiat suditaan uudelleen ja tällä kertaa ihan jollain muulla, kuin osmolla.

   Poista
 3. Hieno blogi! Voiko kysyä millä maalilla maalasit julkisivun? Onko siitä blogimerkintää, en löytänyt? Ja mitä se ruskea paperi tarkalleen on, mitä laitoit kaikkialle seiniin sisäpuolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan ja kiitos! Ruskea paperi, mitä laitetaan seiniin ja lattiaan ekovillan päälle on ilmansulkupaperi X5. Taloni olen maalannut ulkoa Lappi ulkoöljymaalilla. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen tuohon lappi maaliin, on pysynyt seinässä ja ei ole tullut mitään tummentumia tai muuta.

   Poista
 4. Hei Jonna,
  On ollut ihanaa lukea blogiasi, kiitos kun olet sitä jaksanut kirjoitella.
  Meillä on alkamassa samantyyppinen projekti syksyllä ja kovasti koetan saada realistista kuvaa kustannuksista. Oletko ajatellut tekeväsi budjetista postausta (tai voisimmeko keskustella siitä privaatisti)?
  Kiitos
  Tarutuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, en ole ajatellut mitään postausta budjetista. Tässä talossa ei varsinaisesti ole ollut edes mitään tarkkaa budjettia. Taloa on rempattu pankista ottamalla lainarempalla ja palkallani. Todella vaikeaa on sanoa mitä kustannukset on kenelläkin, kun asiaan vaikuttaa paikkakunta, mitä on valmis tekemään itse, omasta sisustusmausta, koska jo pelkästään maaleihin ja tapettiin saa uppoamaan ihan älyttömästi jos on varaa. Itse olen tehnyt sellaista mistä itse pidän ja tietysti vähän on pitänyt netistä kaivella missä on mikäkin halvempaa ja ei siihen ihan mahdottoman kalliiseen tapettiin ole ollut varaa, mutta etsimällä on löytynyt parempia ja halvempiakin tapetteja. Vanhan talon kohdalla voisin todeta, että ylläreitä tulee aina ja sitä kautta budjetit nitisee ja natisee ja yleensä ylittyy =D

   Poista
 5. Ihanaa seurata sinun kodin valmistumista. Meillä se on vielä unelmana edelleenkin. Tottahan tuossa sanot, kustannuksia on vaikea sanoa etukäteen, riippuu todellakin omasta mausta ja millaisen vaivan haluaa nähdä etsiessään materiaalia. Voi joutua maksamaan paljonkin tai sitten saa edullisstikkin kun etsii eikä vaadi liikoja. Hienoa työtä kyllä teette.

  VastaaPoista