torstai 1. marraskuuta 2012

Homma etenee!

Nyt on vapaat taas vietetty, mutta paljon tuli aikaseksi pirtillä. Vanhemmat oli kaatanu puita tontilta mun ollessa töissä, mutta lauantaina pääsin taas itekkin pirtille. Taloa siivottiin lauantaista maanantaihin ja tavaraa meni jätelavallinen pois. Nauroin että talossa on pyhä kolminaisuus joka koostuu vanhoista aikakauslehdistä, lampaan villasta ja paalinnaruista. Tuntu että lampaan villaa oli ihan älyttömiä määriä vintissä kuten myös seuraa/pellervoa. Ensin aateltiin että ei sitä roinaa nyt niin paljoa ole, mutta kolmessa päivässä tuli iso jätelavallinen täyteen ja tiistaina tulikin sitten rekka hakeen lavan pihasta pois.

6 vapaata oli ja meni, mutta nyt on eteisen lattia melkein kokonaan pois ja melkeinpä on eristyksetkin purettu. On ollut mielenkiintoista tutkia n.100 vuotta vanhaa eritystä joka koostuu sammaleesta, oljesta, heinästä. Pölyävää tavaraa ja sitä muuten piisaa ja paljon. Eteisen lattian alta on tullut varmaan joku 50 kottikärryllistä ja vielä tulee lisää. Vanhempien koirus nauttiin ihan älyttömästi mun tontista ku siellä saa mennä miten haluaa ja niin hän meneekin. Käy välillä pölliis naapurin juurikaskasasta yhen jurtin ja sitä sitten juoksuttaa ympäri pihaa onnellisena.

Tänään tuli myös kuorma-auton lavallinen sepeliä tielle, ku se oli mutavelliä. Nyt näyttää tie jo paremmalle, mutta huomenna pitäs tulla vielä uus kuorma, että saadaan kaikki mutavelli pois. Onneks iskällä on traktori niin ei tarvi lapiolla sepeliä levittää, ku kaks rekka-auton kuormallista on aika määrä sepeliä. Tuntuu ihanalle ku vapailla tuli saatua paljon aikaiseksi ja homma etenee =)


Eteinen ennen rempaa. Vähän hassu kuva, mutta kyllä tästä näkee mistä lähettiin =)  Tämä kuva on suoraan kun tullaan ulko-ovesta sisään. Alempi kuva on heti kun tullaan ovesta sisään, vasemmalla oleva “kaffettelunurkka”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti