lauantai 7. toukokuuta 2016

Perunamaa

Huomaa, että lämpimät ilmat saapuivat, koska ei ehdi/jaksa päivittää blogia niin usein. Päivät menee töissä ja illat pihamaata laittaessa, joten kesän ajan tulee harvakseltaan kirjoituksia, mutta niitä saattaa sitten kerralla tulla vähän enemmän.

Nyt on sitten tähän tontille tullut myös perunamaa ja voi sitä kivien määrää. Ihan uskomatonta kuinka paljon voi yhdessä pläntissä olla kiviä. Ensin kiviä kaivettiin kaivurilla ylös ja kun suurimmat saatiin pois, niin sitten aloitettiin traktorilla muokkaamaan maata. Maata möyhittiin monet kerrat ja joka möyhinnän välissä kerättiin kiviä, isoja ja pieniä. Kiviä heitettiin viereiseen ojaan, isommat kerättiin reunoille, josta tulevaisuudessa ne siirretään vähän kauemmaksi ja niistä tulee kiviaita peruna/ryytimaan ympärille. Nyt on sitten puolet alueesta saatu siihen malliin, että tänään päästiin kylvämään perunat maahan. Kiviröykkien toinen puoli on vielä aloittamatta, mutta sekin aikanaan muutuu kasvimaaksi, ehkä ensi kesänä. En tajunnut ottaa eri vaiheista sen enempää kuvia, mutta tältä näyttää tänään, kun potut on saatu maahan.

Ensin kuvia menneisyydestä. Ekassa kuvassa oli lähtötilanne ja raivauksen jälkeen näytti jo vähän paremmalta ja saunan takaosakin jo oli näkyvillä. Vielä oli hyvin epätasainen maa ja isoja kasoja roinaa ja multaa.
Nyt kun on muokattu ja laitettu, näyttää tältä. Kuvissa näkyvät kivet on todellakin tästä suht pienestä pläntistä ja perunan laiton yhteydessä tuli lisää kiviä näkyviin, jotka pitää mennä kerämään taas pois vaoista. Pienempiä kiviä on myös kuskattu tontin laidalle kasaan.

Viimeisessä kuvassa näkyykin tontilla jo olleet kirsikkapuut. Nyt ne toivon mukaan tuottavat satoa, kun saivat taas tilaa kasvaa ja valoakin ihan erillä tavalla, kun ryteikkö ympäriltä on poissa.


2 kommenttia:

  1. On siellä kyllä kiviä ollut pellossa. Nyt näyttää jo aivan tasaiselta ja hienolta perunapellolta. :)

    VastaaPoista
  2. Jo on ollu "pirunpeltoa" kivistä peltoa. Mutta kunhan aikaa kuluu niin noistahan kivistä saa vaikka mitä aikaan. Minä varmaan haluaisin tosta kivimäärästä kivitaa.

    VastaaPoista